Nieuws - 17 januari 2020   19:24 Gerucht: Salomon komt mogelijk met gloednieuwe hybride alpine/tour schoen voor de SHIFT lijn

Door:

De revolutionaire binding is nu ongeveer een jaar op de markt, maar what’s next? Salomon heeft met de S/Lab SHIFT de combinatie tussen Alpine performance en tourgemak in een binding weten te stoppen, maar het kan niet anders of er moet nog meer bij komen. Gaat de SHIFT lijn verder? 

De ISPO moet nog komen en dan gaan we weer alle nieuwe producten voorbij zien komen, maar voordat het zo ver is draait het geruchtencircuit op volle toeren. Ieder merk gaat natuurlijk weer nieuwe producten op de markt zetten waar we naar uit kijken, maar bij Salomon misschien nog een beetje meer. Met de SHIFT binding hebben ze namelijk al een flinke stap weten te zetten naar unieke performance en dat gedachtengoed belooft veel. Komt Salomon met nóg meer gear in de SHIFT reeks?

De samensmelting tussen de downhill performance van een reguliere alpine kit en het lichtgewichte tourgemak van rasechte tourgear is namelijk nog steeds aardig uniek te noemen, zeker als het op de binding aankomt. Maar goed, als je nu kijkt naar de andere gear die erbij hoort, dan ligt er toch nog een beetje een gat. De huidige QST schoenen reeks is namelijk zeker niet slecht te noemen, maar is duidelijk meer gericht op het touren dan de rasechte downhill performance. En daar kan komend seizoen maar zo verandering in komen.

Nieuwe schoen

Volgens de geruchten gaat er namelijk een compleet nieuwe schoenenreeks van Salomon op de markt komen die volledig aan moet sluiten bij de SHIFT binding en uiteraard ook de SHIFT naam gaat dragen. Oftewel: een lichtgewicht schoen die makkelijk te verstellen is, bijzonder weinig weegt, een loopstand heeft, over tech-inserts beschikt, maar nog altijd als een rasechte 130 flex knaller aanvoelt wanneer je de afdaling in zet. Klinkt best wel lekker, toch?

Als de geruchtenmolen het bij het juiste eind heeft, dan gaat de nieuw te lanceren Salomon SHIFT schoen een combinatie worden van de huidige S/Max schoenen reeks en alles wat er nodig is om er een goede tourschoen van te maken. Dit betekent dat de Coreframe constructie, die nu al in de toplijn van de Alpine skischoenen zit, ook zijn weg gaat vinden naar de tourschoenen. Daarnaast zal de SHIFT schoen over een dunnere schaal beschikken, maar dankzij die Coreframe constructie geen stijfheid in moeten leveren. Door verstevigingen op strategische plekken te plaatsen blijft de schoen namelijk gewoon superstijf, terwijl je dus veel minder gewicht mee hoeft te zeulen.

Daarnaast zou ook de vierde schnall terugkeren op deze skischoen, juist om die downhill performance nog beter op peil te krijgen. Bovendien zou er gebruikt gaan worden van een powerstrap zoals je die normaal gesproken alleen in de stijve race-gerelateerde skischoenen aantreft.

Tegelijkertijd moet de schoen wel beschikken over GripWalk zolen zodat je makkelijker kan bootpacken en uiteraard de tech-inserts die het mogelijk maken om te touren in combinatie met een loopstand. De SHIFT schoen zou daarom vergelijkbaar zijn met bijvoorbeeld de Atomic Hawx XTD schoenen, maar dan nog nét een tikje minder gewicht hebben.

Bootfitting

Overigens zit de kans er dik in dat Salomon ook met een nieuw te lanceren SHIFT schoen de Custom Shell gewoon weer in gaat zetten en dat zal bij dergelijke boots ook geen overbodige luxe zijn. Wanneer je uren gaat touren en vervolgens nog een afdaling wil pakken, moet je uiteraard wel zorgen dat het pantoffeltjes zijn die perfect om je voeten heen zitten.

Of de geruchten het bij het rechte eind hebben en of Salomon daarmee ook een bommetje gaat droppen bij de skischoenen zoals ze dat ook met de binding hebben gedaan, zal over een paar weken moeten blijken. Want ook al is Salomon al even weg van de beurs in München, de ISPO (en dus de periode daar omheen) wordt doorgaans gebruikt om alle nieuwe producten te presenteren!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws