Nieuws - 14 september 2019   10:12 Gerucht: Worden dit de GoPro HERO8 Black en GoPro MAX?

Door:

We weten een paar dingen zeker in het leven. Het wordt altijd weer winter en ieder jaar komt er weer een nieuw GoPro uit. Dit jaar zal niet anders zijn en het lekt ondertussen aardig bij GoPro! 

Lekken kunnen we het niet eens meer noemen, het stroomt er eigenlijk gewoon keihard uit daar bij GoPro. En als de geruchten kloppen, dan gaat er ook daadwerkelijk iets nieuws komen wat verder gaat dan alleen the usual upgrade van de sensor. Naast de GoPro HERO8 Black gaat er namelijk ook een nieuwe 360-cam komen.

GoPro MAX

Het zou de vervanger moeten worden van de huidige GoPro Fusion en een flinke stap zijn in kwaliteit, hoewel de Fusion alles behalve een slechte camera te noemen is.

Net zoals de Fusion zou de MAX over twee camera’s beschikken aan beide kanten van het apparaat en deze keer zijn ze voorzien van 12-MP beeldsensoren die beide in een 4K resolutie kunnen filmen. Daarnaast gaat GoPro de welbekende software snufjes van de HERO7 naar de MAX brengen, waaronder de geroemde HyperSmooth 2.0 beeldstabilisatie.

GoPro

Daarnaast zou de camera waterdicht zijn tot 10 meter diep en een accuduur hebben van zo’n 1,5 uur. Ook zit er voor het eerst een LCD scherm op de camera, zodat je kan zien wat je aan het filmen bent en zodat je de instellingen makkelijker kan bereiken.

GoPro HERO8 Black

En dan door naar het paradepaardje van GoPro: De Black variant. Qua looks zijn deze camera’s al jaren hetzelfde, maar daar gaat dit jaar ‘soort van’ verandering in komen. Als der geruchten kloppen dan komt er namelijk een ‘media module’ uit voor de HERO8 Black, waarmee je externe apparaten kan bevestigen op de camera.

Op de foto’s is te zien dat deze media module is voorzien van een grotere microfoon voor betere geluidsopnames en daarnaast een plek heeft om een LED flitser aan te sluiten, direct op de camera. Volgens de foto’s gaat het om een standaard hot-shoe bevestiging zoals je die ook op andere camera’s aantreft, waardoor het makkelijk zou zijn om accessoires van verschillende fabrikanten te gebruiken.

GoPro

Qua beeldkwaliteit en functionaliteiten van de HERO8 Black zouden  slechts marginale veranderingen doorgevoerd gaan worden. De beeldsensor blijft hetzelfde en het lijkt erop dat GoPro vooral inzet op verbetering van de software en dan specifiek de software voor beeldstabilisatie.

Aankondiging

Wanneer de nieuwe camera’s van GoPro uit komen is nog de vraag, maar waarschijnlijk zal dit niet lang meer duren. Vorig jaar vond de aankondiging plaats op 20 september, dus de verwachting is dat we binnen een paar weken weten wat GoPro precies op de markt gaat zetten!

 

Foto’s & Bron: Winfuture.de

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws