Nieuws - 8 september 2018   11:56 Gestolen liftstoel in Bell Mountain weer teruggebracht

Door:

De eerste vraag die bij ons op komt: hoe krijg je het voor elkaar om een liftstoel te jatten? Toch is het gebeurd in het Amerikaanse Bell Mountain en de dief heeft ‘m een dag later zelf weer teruggebracht! 

Afgelopen woensdag kwam het nieuws naar buiten dat een stoeltje van de Skilift 1A in Bell Mountain spoorloos verdwenen was. Iemand heeft het liftstoeltje gejat en dat was een groot probleem, aangezien de lift dan niet maar zo weer kan draaien.

Alle stoeltjes

Het liftsysteem in Bell Mountain is namelijk zo ontworpen, dat alle stoeltjes aan de kabel moeten hangen om te kunnen draaien. Mist er een stoeltje, dan kan de lift simpelweg niet draaien. Het is een wat ouder ontwerp, geplaatst in 1985 en een vervangend stoeltje is ook niet zomaar even beschikbaar.

Hoewel de lift niet het hele seizoen draait, blijft het een cruciale lift voor wanneer de sneeuwcondities niet helemaal top zijn. Het is een belangrijke schakel in de verbinding met de rest van het gebied wanneer er weinig sneeuw ligt, of wanneer er problemen zijn met de grotere gondel die voor een deel dezelfde route bedient.

Oproep

Bell Mountain heeft daarom direct na het verdwijnen van de stoel een oproep geplaatst om ‘m terug te brengen, zonder dat er vragen gesteld worden of dat de politie erbij komt kijken. Hierbij hebben ze aangegeven dat de lift simpelweg niet kan draaien wanneer er een stoeltje ontbreekt en dat de dief dus het winterseizoen in de problemen kan brengen.

Aan die oproep is vervolgens binnen 24 uur gehoor gegeven, nadat een local een telefoontje pleegde dat hij wist waar de stoel was en dat hij later op de dag de stoel zou terugbrengen naar het liftstation. En voila, een paar uur later was de liftstoel weer op z’n plek.

Onderhoud

Of degene die ‘m weer terug heeft gebracht ook daadwerkelijk de dief was, is niet bekend. Wel is bekend dat de dief de stoel zelf niet van de kabel heeft getrokken, maar dat deze bij het dalstation stond vanwege onderhoud. Iemand heeft ‘m vervolgens meegenomen en toen de medewerkers de stoel weer wilde terughangen, bleek dat ‘ie verdwenen was.

De identiteit van de dief is nog steeds onbekend en Bell Mountain heeft ook laten weten dat ze er verder niet achteraan gaan.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws