Nieuws - 5 april 2018   18:29 GETEST: Oakley Flight Deck Prizm

Door:

Er zijn genoeg mensen die op wintersport gaan en op alles volle bak uitpakken, maar bij de bril juist op iedere euro gaan letten. Maar is dat wel zo handig? Wij hebben de proef op de som genomen en de Oakley Flight Deck Prizm Jade voor je getest!

De eerste indruk is er altijd eentje waar je later vaak nog op kan voortborduren en sure, we waren biased. Want Oakley is nou eenmaal een merk waarvan je weet dat ze geen troep maken, maar dan alsnog blijft de vraag in je hoofd rondspoken: is dat ook meteen een hogere prijs waard?

Oakley tast natuurlijk wat dieper in de buidel dan de gemiddelde skibril die je overal op de hoek van de straat kunt kopen, waardoor altijd de vraag omhoog komt of het ‘t wel waard is. Tja, we zijn en blijven Hollanders he. Want wat je hebt met ski’s en kleding heb je ook met brillen tijdens de wintersport. Waar de ene voor elke situatie iets speciaals zou willen hebben, daar geeft de ander de voorkeur aan het gewoon één keer wat onderbinden (of in dit geval op z’n hoofd zetten) om het nooit meer af te doen. Verder gaat de ene vier keer per jaar op wintersport, waar de ander het juist laat bij dat ene weekje in de krokus of kerstvakantie.

Oakley Flight Deck

Allemaal afwegingen die je moet maken wanneer je spullen koopt, maar toch kunnen we je na het gebruik van deze Oakley bril je een dikke tip geven: koop gewoon een bril waarmee je in alle situaties uit de voeten kan. Echt, het is niet omdat we nu Oakley hebben getest dat zij het patent hierop hebben, maar het liet ons nog wel even beseffen dat het zó enorm handig is om gewoon te kunnen blijven skiën als de zon even verdwijnt vanwege bewolking, terwijl je anders meteen op de rem moet omdat je geen k*t meer ziet.

Maar goed, hoe krijgt deze goggle van Oakley dit voor elkaar? Het geheim zit ‘m in de technologie. De Flight Deck (het model) is voorzien van de Prizm lens technologie en dit is eigenlijk hét grote paradepaardje van Oakley. En wat doet dat paradepaardje? Oakley geeft zelf aan dat de Prizm technologie is ontwikkeld om meer details te kunnen zien terwijl je ogen beschermd worden en ook je algehele beeld zou een stuk scherper moeten worden. Maar werkt dat ook?

Oakley Flight DeckBril: Oakley Flight Deck Prizm Jade

Kort maar krachtig: yes! De Oakley Flight Deck die wij mochten testen is een zogenaamde ‘categorie 2/3’ goggle en dit betekent dat hij vooral gemaakt is voor zonnige dagen, maar toch heeft deze goggle, dankzij de Prizm technologie, goede prestaties wanneer het zonlicht wegvalt en het allemaal een stuk vlakker wordt. Juist dan komt die scherpte tot zijn recht en merk je direct dat de Prizm technologie echt geen gebakken lucht is.

Oftewel, je hoeft niet meer bang te zijn dat je ineens je licht kwijt bent en dat is wel erg fijn te noemen, want je hebt al genoeg aan je acties op de piste. En dan wil je natuurlijk ook niet nog eens moeten turen om te kijken waar die ene hobbel gebleven is. Right? Je wilt gewoon je kunnen focussen op je ski of snowboardtalent! Ook voor de gevorderde skiers is dit vele malen fijner, want zeker met plat licht hadden we soms op hogere snelheden juist nu nog het zicht om goed door te kunnen skiën, waar we anders alles meer met de knieën op moesten vangen.

En dat doet dan weer later op de dag weer pijn.

Daarom moet je eigenlijk nooit, maar dan ook nooit geld besparen wanneer je een bril gaat kopen en op de vraag of we de Oakley Flight Deck Prizm kunnen aanbevelen hebben we ook een volmondige ‘jazeker’ in petto voor je. De bril geeft zoveel rust aan je ogen en aan alles merk je dat je met een betere kwaliteit aan bril op je kop staat te shinen. Je ogen krijgen rust waar dat nodig is, je merkt na een tijdje totaal niet meer dat je een bril ophebt vanwege de fijne lens die erbij geleverd werd en let’s face it: hij ziet er f*cking dik uit.

Oakley Flight DeckIsabeau Ladage met de Oakley Flight Deck Lindsey Vonn editie 

Dankzij die Prizm lens is hij dus een erg goede allrounder en dan te bedenken dat je het niet met één lens hoeft te doen. De goggle die wij mochten testen was voorzien van de Prizm Jade lens (categorie 2/3) en deze kijkt onder wisselende condities super rustig weg, waardoor je dus veel minder last hebt van slecht zicht als het even dicht trekt. Het betekent overigens niet dat je ook onder superplatte licht omstandigheden perfect zicht hebt, dan ben je toch nog beter af met een categorie 0/1 (Prizm HI Pink) of 1 (Prizm Rose) lens, maar dit is uiteraard logisch en te verwachten van een allround goggle.

Wanneer te kopen:

Als je op zoek bent naar een goggle die onder vrijwel alle omstandigheden goede performance levert, dan ben je met de Flight Deck Prizm Jade lens aan het goede adres. Daarnaast kunnen de lenzen bij de Oakley Flight Deck ook gewoon verwisseld worden waardoor je voor 100 a 120 euro een tweede glas erbij kunt hebben. Als je dat nodig vindt om te hebben uiteraard, zo kan je écht in alle weersomstandigheden optimaal uit de voeten! Al met al dus zeker z’n geld waard, die Oakley Flight Deck Prizm.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

22 september 2019

Zondag WTF #348

Als het hartje winter is en je wilt een duik nemen, dan kan je maar beter een bommetje doen. Toch? Wat kan er mis gaan?  Lees Meer…

Meer Nieuws