Nieuws - 19 juni 2015   13:11 Gletsjer van Les 2 Alpes dit weekend weer geopend!

Door:

De lucky bastards die dit weekend in de Franse Alpen zitten kunnen de ski’s weer onder het stof vandaan halen, Les 2 Alpes opent dit weekend namelijk haar deuren weer. Vanaf aankomende zaterdag kan er weer volop gewintersport worden op de gletsjer van het Franse skigebied! 

Les 2 Alpes zet gelukkig de traditie van het zomerskiën gewoon door en ieder jaar hebben ze maar een paar weken pauze. Op dit moment zijn ze met de allerlaatste voorbereidingen bezig maar de sneeuwcondities zijn goed genoeg om dit weekend de liften weer op te gaan starten!

Les 2 Alpes

Niet zo lang geleden heeft het namelijk flink gesneeuwd op de hoge pieken in de Alpen, waardoor Les 2 Alpes ook het nodige mee heeft gekregen. Er is een gemiddelde sneeuwhoogte van 2,5 meter wat bijzonder goed is voor deze periode en hoger op de berg wordt zelfs de drie meter aangetikt.

De hoeveelheid skigebieden waar je in de zomer terecht kan zijn flink gedaald de laatste jaren, maar Les 2 Alpes blijft een van de grootste gletsjergebieden waar je in de zomermaanden terecht kan. Met in totaal 1,11 vierkante kilometer aan geopende pistes kan het skigebied iedere dag meer dan 1.500 bezoekers verstouwen, die allemaal te vinden zijn op 9 blauwe pistes, 1 groene run, 1 rode piste, een beginner area en de speciale freestyle & freeride gebieden.

Les 2 AlpesDe voorbereidingen voor de superpipe

Les 2 AlpesKaart van het freeride snowpark

Voor het zomerskiën kan je er nog tot 29 augustus terecht, daarna stoppen ze de liften weer en gaan ze aan de gang met de voorbereidingen voor het winterseizoen. Tijdens de zomermaanden kan je er overigens prima sneeuw happen, alhoewel de pistes aan het begin van de middag wel flink papperig worden. Maar hey, het is zomer en je kan nog steeds op de lange latten staan!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 september 2020

Zondag WTF #397

Je weet dat het glad is wanneer de bus zijwaarts voorbij komt glijden! En wist je dat je geen staal nodig hebt voor een zieke S-Rail?  Lees Meer…

Meer Nieuws