Nieuws - 6 april 2018   12:27 Gnarbox komt met 2.0 SSD update

Door:

Het stevige apparaat om on the go je beelden een backup te geven heeft een update gegeven. Dit is Gnarbox 2.0, mét SSD! 

Niets is zo kut als een hele dag beelden schieten en vervolgens diezelfde beelden weer kwijt te raken omdat er iets is met je SD kaart of je toevallig ineens de boel formateert zonder er over na te denken. Of met volle kaarten staan en vervolgens niets meer op te kunnen nemen! Daar is Gnarbox voor in het leven geroepen.

De eerste variant kwam een paar jaar geleden uit en nu heeft het bedrijf een 2.0 versie gelanceerd. Deze gloednieuwe Gnarbox werkt uiteraard weer een stukje beter dan de voorganger en is vooral gemaakt om het werk van de foto- of videograaf die onderweg is makkelijker te maken. Gewoon je SD kaart in de Gnarbox stoppen, even snel op backup drukken en alles wordt op het apparaat gezet.

Gnarbox 2.0 maakt gebruik van een supersnelle SSD, waardoor je opslag nog sneller kan verlopen. Bovendien zit er deze keer een display in het apparaat gebouwd, waardoor je beter kan zien hoe ver je backup is en hoeveel data je nog vrij hebt op het apparaat. In tegenstelling tot de vorige variant heb je geen telefoon of tablet meer nodig om je backups aan te zetten, maar kan alles op het apparaat zelf gebeuren.

De interne SSD zit tussen de 128GB en de 1TB, afhankelijk van hoeveel je uit wil geven. Duurder betekent uiteraard meer opslag! De bestanden die je vanuit je SD kaart op je Gnarbox zet, kan je vervolgens op meerdere manieren delen met je andere apparaten. Je kan doormiddel van een USB-C kabel alles direct naar je computer sturen, maar je kan bijvoorbeeld ook met de ingebouwde WiFi verbinding al je bestanden openen op je smartphone of tablet. Vanuit de Gnarbox app kan je zelfs al snel je RAW foto bestanden bekijken, een selectie maken die door Lightroom herkend kan worden en zelfs enkele kleurcorrecties uitvoeren, nog voordat je dus aan het echte editwerk gaat beginnen.

Gnarbox heeft een IP67 rating, wat betekent dat het apparaat spatwaterdicht is. Uiteraard is ‘ie gemaakt voor outdoor gebruik en het snel wegladen van je data, dus je kan ‘m gewoon in de sneeuw of waar dan ook meenemen en je hoeft niet bang te zijn voor schade. Een stootje kan hij ook prima hebben! De accu is bovendien te wisselen, dus op een hele lange shootdag kan je ook gewoon switchen. Wel zo lekker als je tussendoor ook nog je beelden wilt bekijken!

Gnarbox 2.0 zit op dit moment nog in een Kickstarter campagne, maar die hebben ze in een rap tempo weten te halen. Er was 75.000 dollar nodig en nu, na 3 dagen, staat de teller al bijna op de 500.000 dollar. Oftewel, die Gnarbox 2.0 komt er wel! Via Kickstarter is de Gnarbox 2.0 in 4 smaken te koop: 128GB ($299), 256GB ($379), 512GB ($449) en 1TB ($699). Dit zijn speciale prijzen voor Kickstarter, na deze campagne komen deze prijzen tussen de $399 en de $999 te zitten. Een aardige prijs, maar je krijgt dan ook wel een gigantische lading opslag voor je centen. Je hebt nog bijna twee maanden de tijd om mee te doen aan de Kickstarter campagne en dat doe je via deze link. Leveringen beginnen vervolgens vanaf december 2018.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws