Nieuws - 2 mei 2015   16:06 GogglePal geeft iedere skibril een Heads Up Display

Door:

Een Heads Up Display in je skibril is helemaal hip en de kant en klare units worden al een tijdje verkocht. Recon heeft zijn eigen losse HUD in de verkoop gezet, maar die werkt met slechts een beperkt aantal brillen. De GogglePal kan echter van iedere skibril een nieuwe fancy gadget maken! 

De winterse Kickstarter campagnes komen als paddestoelen uit de grond en nu wil een Amerikaans bedrijf dus een HUD maken die in letterlijk iedere skibril kan passen. Maar, wat is het eigenlijk, zo’n HUD?

Een Heads Up Display is een heel klein doorzichtig beeldschermpje die heel dicht op je oog zit, maar door slimme trucjes lijkt het net alsof de beelden verderop in de sneeuw geprojecteerd worden. Het voordeel van een HUD ten opzichte van een normaal display is dat deze volledig transparant is en dus niet in de weg zit. Je zicht wordt niet geblokkeerd en zo’n display kan allerlei informatie direct op de sneeuw projecteren, zodat je altijd direct je statistieken kan bekijken.

Een van de eerste skibrillen met zo’n display was de Oakley Airwave, die gebruikt maakt van een ingebouwde Recon unit. Deze brillen zijn nog behoorlijk aan de prijs en ook de losse Recon unit is erg duur en past maar in een beperkt aantal skibrillen. Met de GogglePal willen ze dit juist helemaal veranderen, door een systeem te ontwikkelen dat in iedere skibril past.

Montage

Het principe is heel simpel. Alles wat je nodig hebt is een soort centrale processorunit die alle informatie verzamelt en doorstuurt naar het display en het daadwerkelijke schermpje zelf. Door beide onderdelen zo klein mogelijk te maken en niet te voorzien van een specifieke pasvorm kan je de GogglePal in iedere skibril gebruiken. De processorunit is te bevestigen op de hoofdband van je skibril en het display zet je vast met een klein magneetje op je lens.

GogglePal

Overigens hebben wij wel een klein puntje van kritiek op deze bevestigingsmethode, als je bijvoorbeeld hard onderuit gaat zou het magneetje misschien los kunnen schieten en probeer zo’n klein pilletje nog maar eens te vinden in de sneeuw. Hopelijk verzinnen ze hier nog iets op, want ze hebben nog tot januari 2016 voordat ze de GogglePal daadwerkelijk op de markt gaan zetten.

GogglePal

Meten

De processorunit van de GogglePal is uiteraard in staat om allerlei statistieken te meten en deze worden direct doorgevoerd naar het display. Er zit een gyroscoop met zes assen en een GPS module in verwerkt die jouw snelheid, verticale drop, hoeveelheid airtime en rotatie kunnen berekenen. Uiteraard kan het apparaatje verbonden worden met je smartphone en de GogglePal app verzamelt al deze informatie op een zelfde manier zoals bijvoorbeeld Ski Tracks dat doet. Deze app kan bovendien meten hoeveel calorieën je hebt verbrand met jouw pisteavonturen, waardoor de fitness fanaten live kunnen zien hoe ze ervoor staan.

GogglePal

GogglePal

De GogglePal moet straks in drie verschillende soorten op de markt komen en ze bieden alle drie net iets andere functies. De GogglePal Sport is de meest basic versie en deze beschikt over alle metingen zoals snelheid, drop, airtime, rotatie en je verbrande calorieën. Notificaties van je smartphone kunnen ook direct op het beeldscherm weergegeven worden.

De GogglePal Connect voegt aan deze functies nog een extra GPS navigatie functie toe. Wanneer je opzoek bent naar je vrienden of je een specifieke route wilt volgen, kan je gebruik maken van navigatie instructies zodat je nooit meer verdwaald raakt in de sneeuw!

GogglePal

Tot slot is er nog de GogglePal Play en die heeft naast de navigatie ook nog een zogenaamde Treasure Hunt. Als je deze optie aanzet zijn er overal op de piste diamantjes te vinden en door erdoorheen te skiën krijg je punten. Het is een beetje Mario Kart stijl en je kan met deze treasure hunt de strijd aangaan met je vrienden of met andere wintersporters in het dorp. Via de app zijn complete leaderboards beschikbaar en kan je zien hoeveel punten je nog moet halen om nummer één te worden! We vragen ons alleen wel af in hoeverre de ‘deelnemers’ via dit spelletje blijven uitkijken voor andere wintersporters op de piste.

Ontwikkeling & prijs

In tegenstelling tot sommige Kickstarter campagnes is dit product echt geen gebakken lucht of een product dat nog niet eens half is. De ontwikkelaars van de GogglePal hebben namelijk alle hardware al werkend weten te krijgen en ze hebben in december de eerste prototypes al kunnen testen, maar voor het opzetten van een grote productielijn hebben ze geld nodig. Door geld te steken in deze Kickstarter campagne heb je in januari 2016 de kans om als eerste de GogglePal in ontvangst te nemen.

GogglePal

De prijs is ook nog eens een groot pluspunt, omdat de GogglePal Sport nu voor $99,- (€88.-) te koop is. Als de Kickstarter campagne erop zit moet het product $145,- (€130,-) gaan kosten, waarmee hij een stuk goedkoper is dan de concurrentie! Wat de exacte verkoopprijs van de GogglePal Connect en Play modellen zal worden is nog niet bekend, omdat deze producten op dit moment niet los verkocht worden.

Een GogglePal Connect met een Slate, Fargo of Zeal Optics skibril kost nu $159,- (€142,-) en zal straks $225,- (€200,-) gaan kosten. Play model met een skibril van Slate, Fargo of Zeal Optics kost nu $259,- (€230,-) en kost straks $325,- (€289,-) in de winkel.

Investeren in de Kickstarter campagne kan hier en ze hebben nog 26 dagen te gaan. De teller staat op dit moment al op bijna $32.000, terwijl het uiteindelijke doel $40.000 is. Die GogglePal gaat er dus wel komen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

12 juli 2020

Zondag WTF #387

Weer een zondag overleefd? Good! De chillmode heb je wel verdiend, toch? Wat dacht je van waterskiën tussen de sneeuw met een sneeuwscooter op je pickuptruck? ‘MURICAA!  Lees Meer…

Het is juli en de mussen vallen van het dak, maar de mogelijkheid om te solliciteren bij de hoogste open air bar van Europa is zojuist weer gestart. Dus, wie heeft er enorm veel zin om een uniek seizoen te draaien in de sneeuw en aan de slag te gaan bij de 360 Bar in Val Thorens? Lees Meer…

Meer Nieuws