Nieuws - 9 december 2018   14:34 Gondels in Hochzillertal lopen vast op liftpaal

Door:

Het gaat wel lekker daar in het Hochzillertal! Vanmorgen ging het daar helemaal fout met een 10-persoonsgondel en meerdere gondels zijn daar finaal vastgelopen en tegen elkaar geknald! 

Als je de foto ziet dan vraag je je af hoe zoiets kan gebeuren. Op de zesde paal van de Wimbachexpress in Hochzillertal, net boven Kaltenbach, ging het helemaal verkeerd. Vijf gondels zijn daar op één punt tegen elkaar aan geknald en gelukkig waren de liftcabines op dat moment leeg vanwege de zware storm.

Het is uiteraard nog gissen hoe dit precies kon gebeuren, maar het lijkt erop alsof meerdere gondels door de wind zijn vast gelopen en los zijn gekomen van de hoofdkabel, maar niet naar beneden zijn gevallen. Ze hangen allemaal op een kluitje bij de zesde paal van de skilift en het is nog de vraag hoe ze dit precies moeten gaan oplossen.

Mehrere Gondeln sind heute Vormittag im Skigebiet Hochzillertal zusammengestoßen. Verletzt wurde niemand. Mehr Infos: https://tirol.orf.at/news/stories/2952188/Foto: ZOOM.Tirol

Geplaatst door ORF Tirol op Zondag 9 december 2018

Voor Hochzillertal is het bijzonder slecht nieuws, aangezien dit gebied onlangs al een klap kreeg toen de Zillertal Shuttle vanuit Hochfügen in de fik vloog. Dit is de tweede lift in korte tijd met grote problemen. Er zijn geen gewonden gevallen aangezien er niemand in de lift zat.

De Wimbachexpress is dit jaar voor het eerst in gebruik en dat het nu al zo fout kan lopen is dan ook wel erg bijzonder nieuws. Zodra de harde wind in de Alpen een beetje gezakt is zal er verder onderzoek verricht gaan worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws