Nieuws - 16 mei 2019   12:45 ‘GoPro gaat focus verleggen naar mobiele development’

Door:

Goede timing van het nieuws. Volgens analisten staat er een grote verandering bij GoPro te wachten. De actioncam fabrikant gaat zich meer en meer richten op ontwikkeling voor mobiele platforms! 

Nu DJI bekend heeft gemaakt dat ze ook in de hardware stappen en dat voor een lagere prijs dan GoPro zal het Amerikaanse bedrijf de pijn wel eens kunnen gaan voelen. Nadat 2018 al alles behalve goed verliep voor het merk hebben ze weer een goede stijging gemaakt dankzij de HERO7 Black, maar aan alle kanten wordt aan de stoelpoten gezaagd.

Analisten hebben gekeken naar de werkposities die GoPro aanbiedt en daar hebben ze een duidelijke trend in gevonden. In drie maanden tijd is de afdeling voor software development en dan specifiek de mobiele tak, namelijk flink uitgebreid. En dat kan maar één ding betekenen: GoPro gaat z’n koers veranderen.

Daarentegen neemt de werkgelegenheid op het vlak van engineering juist af en dat is de tak die zich bezig moet houden met het ontwikkelen van hardware. GoPro heeft altijd al ingezet op verschillende apps en de bijbehorende connectiviteit, maar de stijging in personeel voor mobile development laat zien dat GoPro daar grootse plannen mee heeft.

Hoe die plannen er uit gaan zien is uiteraard nog alles behalve helder. Het uitwerken van dergelijke zaken duurt doorgaans wel een aantal maanden, dus waarschijnlijk kunnen we volgend jaar zien wat deze verandering binnen GoPro teweeg gaat brengen. Duidelijk is wel dat de hardware ze ook steeds minder geld op levert aangezien de marges steeds verder zakken nu de concurrentie kwalitatief écht niet meer onder doet. En GoPro heeft wel een grote merkloyaliteit bij z’n klanten, maar ook die zal een keer ophouden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

18 augustus 2019

Zondag WTF #343

Nog brak van een episch weekend? Of gewoon lekker in je chillmode? Het is in ieder geval weer WTF tijd!  Lees Meer…

Meer Nieuws