Nieuws - 2 mei 2016   15:53 GoPro heeft vier skigebieden uitgedaagd en dit is de winnaar!

Door:

Afgelopen winter heeft GoPro een container vol met funparkspeelgoed afgeleverd bij vier Amerikaanse skigebieden met de tekst ‘zie maar dat je er iets moois van bouwt’. Het gebied dat het mooiste park kon bouwen kreeg $10.000 en natuurlijk de eeuwige roem. Wat hebben ze ervan gemaakt en wie heeft het geld mee naar huis genomen? 

In de container van GoPro zat een flinke lading gear om een ziek funpark te bouwen en de vier skigebieden hebben allemaal hetzelfde gekregen. Er zaten geen vaste rails in het pakketje, maar simpelweg een lading buizen die ze vervolgens zelf mochten gebruiken zoals zij het leukste vinden. Uiteraard zaten er wel een een paar regels aan vast, zo mochten de skigebieden alleen gebruik maken van een vierkant van 60 bij 60 meter en ze mochten alleen de materialen gebruiken die GoPro leverde. Wel zo eerlijk natuurlijk! De wedstrijd ging tussen Bear Mountain, Park City, Northstar at Tahoe en Sun Valley.

GoPro

Midden januari moesten de gebieden laten zien wat ze met de GoPro container gedaan hebben en toen was het natuurlijk ook meteen tijd om dat park volle bak aan de tand te voelen. GoPro heeft namelijk niet alleen een prijs weggeven voor de dikste setup, ook met de mooiste edits en Instagram video’s kon het een en ander gewonnen worden.

De winnaar

Met zo’n wedstrijd weten de parkbouwers dat ze hard aan het werk moeten en daar heeft één van de deelnemende skigebieden een bijzonder initiatief voor gebruikt. Ze hebben namelijk de trouwe parkratten gevraagd om mee te doen aan de #GoProPark design contest en ze zo de kans geven om hun ultieme setup uit te tekenen. 180 inschrijvingen later hebben ze een park gevonden die vervolgens door de winnaar van de designcontest als eerste gereden mocht worden, samen met 100 vrienden.

Deze creatie viel ook in de smaak bij GoPro zelf want Bear Mountain heeft de overwinning in z’n zak! Zij hebben dus 10.000 dollar gewonnen met de setup en het afgelopen seizoen hebben ze er ook flink van gebruik gemaakt. Het GoPro park bleef namelijk zo lang mogelijk staan en tussendoor hebben ze er allerlei wedstrijden op gehouden die ook nog eens heel erg goed bezocht werden. Tja, dan kan je als GoPro toch ook niet veel anders dan Bear Mountain laten winnen!

De volledige setup van Bear Mountains #GoProPark (inclusief de container!) kan je in de onderstaande edit terugvinden. Mooi detail, de maker van deze edit heeft ook een unit van een prijs gekregen! Er was namelijk ook nog een best edit competitie waarbij iedereen een filmpje in kon sturen die 100% op GoPro’s geschoten was en niet langer duurde dan 90 seconden. Hiermee heeft hij nog eens $5000 gewonnen!

Overige #GoProParks

De rest van de deelnemers hebben dan helaas niet gewonnen, ze hebben wel gewoon dikke parken gebouwd. Check de edits hieronder:

Sun Valley

Northstar

Park City

Instagram winnaars

Op Instagram werden ook een aantal prijzen weggegeven en voor deze categorie hebben ze winnaars gekozen per skigebied. Iedere foto en video die de hashtags #GoProPark en #GoPro gebruikte in zijn beelden maakte kans op 1000 dollar prijzengeld. Check hieronder de winnaar per gebied:

Bear Mountain

Sun Valley

Northstar

Park City

📸 #GoProPark #irideparkcity

Een foto die is geplaatst door Brandon Budge (@brandonbudge) op

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws