Nieuws - 17 september 2020   16:02 GoPro HERO 9 Black heeft 5K video en een tweede scherm

Door:

Een nieuw jaar, een nieuwe GoPro! Het Amerikaanse merk heeft zijn nieuwe vlaggenschip gepresenteerd waarbij ze weer een stap verder gaan. Move over 4K, 5K is here! 

Gisteren heeft GoPro de opvolger van de alom bekende HERO 8 Black camera gepresenteerd die, niet geheel onverwachts, als de HERO 9 Black door het leven gaat. Uiteraard zijn er enkele kleine verbeteringen gedaan aan de camera, maar deze keer is GoPro wel een stapje verder gegaan dan voorgaande jaren.

Tweede scherm

Het ontwerp van de HERO 9 Black is grotendeels onaangepast en heeft globaal gezien nog steeds dezelfde vorm. Er zijn twee knoppen, de camera is waterdicht tot 10 meter diepte zonder een case en heeft een touchscreen. Wel is de vervangbare lenscover terug gekeerd, nadat deze op de HERO 8 vast zat, waardoor een kras op je lens het einde van je GoPro betekende. De HERO 9 Black heeft weer een losse cover gemaakt van Corning Gorilla Glass en moet zeer krasbestendige zijn, maar kan dus wel vervangen worden bij schade.

GoPro HERO9 Black

Zoals gezegd heeft de HERO 9 Black het welbekende touchscreen aan de achterkant waarmee je tevens de beelden kan zien, maar nieuw is het tweede kleinere scherm aan de voorkant van de camera. Voorheen zat hier een LCD scherm met wat informatie over de instellingen, maar nu is dit een volwaardig kleurenscherm met meer functionaliteit. Het doel van dit scherm is dat vloggers de GoPro makkelijker kunnen gebruiken omdat ze kunnen zien wat er op beeld staat en dat de GoPro ook eventueel als webcam gebruikt kan worden, wat met de huidige thuiswerksituatie geen rare toepassing meer is. Verder is de accu een stukje groter dan het vorige model, al levert dit geen schokkende verbetering van de accuduur op; de grotere sensor en het tweede scherm verbruiken ook de nodige stroom. GoPro claimt een verbetering van maximaal 30%, al zal dat dus heel erg afhankelijk zijn van het gebruik.

GoPro HERO9 Black

5K Video

De sensor van de GoPro HERO 9 Black heeft de mogelijkheden om videos tot 5K op te nemen met 30fps, al zal je ‘m daar waarschijnlijk niet veel voor gaang gebruiken. De sensor is groter dan zijn voorganger, maar dit betekent vooral verbetering voor de stabilisatie.

GoPro heeft namelijk ook een verbetering aangekondigd voor de Hypersmooth functionaliteit, die nog altijd door middel van software voor stabielere videobeelden moet zorgen. In de vorige GoPro’s viel deze functionaliteit al op vanwege z’n opmerkelijk goede prestaties, maar dit gaat dus nog een stukje verder.

Omdat het om een softwarematige beeldstabilisatie gaat, kan de GoPro HERO 9 Black de grotere beeldsensor gebruiken om stabieler beeld te geven. Een 4K video kan technisch gezien in 5K geschoten worden, maar via de software wordt dan een gestabiliseerde 4K video uit het 5K bronmateriaal gesneden. Een simpel principe, maar wel eentje die prima werkt. Verder kan Hypersmooth nu ook automatisch de horizon recht trekken van je video, zolang je maar geen extreme hoeken gaat gebruiken natuurlijk.

Verkrijgbaarheid

De GoPro is per direct beschikbaar en wordt standaard geleverd met een nieuw draagkoffertje. Verder heeft GoPro aangekondigd dat er later nog een extra mod uit komt, de zogenaamde Max Lens Mod, waarmee je een grotere beeldhoek zou kunnen gebruiken. De GoPro HERO 9 Black is compatibel met de mods die reeds op de markt zijn en de HERO 8 Black zal ook te koop blijven voor een iets zachter prijsje. De HERO 9 Black kost €480,-.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws