Nieuws - 2 juni 2015   9:58 GoPro Hero+ LCD, de nieuwe instapcamera met touchscreen!

Door:

GoPro heeft weer een nieuw speeltje op de markt gebracht! Deze keer gaat het om een gloednieuwe instapcamera die de GoPro HERO moet vervangen als goedkoopste action camera van het merk. Zijn killer feature? Een touch screen op de achterkant! 

Afgelopen september kwam hij ineens uit de lucht vallen toen de nieuwste flagship modellen van GoPro aangekondigd werden, de simpele Hero! Deze camera was vrij basic en miste veel van de functies die op de duurdere modellen wel te vinden zijn, maar daarentegen was de camera een stuk goedkoper. Nu, acht maanden later, vonden ze het alweer tijd voor een upgrade en daarom komen ze nu met de GoPro Hero+ LCD!

GoPro Hero+ LCD

Je hoeft geen genie te zijn om de grootste wijziging van deze camera te zoeken, die is namelijk te vinden op de achterkant. Daar hebben ze een LCD scherm geplaatst met touchscreen, waardoor je de video’s direct kan bekijken en allerlei instellingen makkelijker aan kan passen. Dit scherm was al los te krijgen in de vorm van een LCD BacPac en de Hero4 Silver was ook al standaard voorzien van een touchscreen.

Het gaat hier natuurlijk nog altijd om een budget camera en dat is te merken wanneer je naar de beschermende case kijkt. De GoPro Hero+ LCD is niet uit zijn waterdichte behuizing te halen, dus een nieuwe case kopen zit er niet in. Om je camera waterdicht te houden moet je de achterklep iedere keer open doen als je het touchscreen wil gebruiken, maar je krijgt er ook een ‘Touch Backdoor’ bij waarmee je het scherm direct kan bedienen.

De camera zelf is ook aangepast en heeft een kleine upgrade gekregen. De originele GoPro Hero kon maximaal 1080p opnemen met 30 frames per seconde en 720p met 60fps, maar dat is nu verleden tijd. De Hero+ LCD kan namelijk 1080p in 60fps opnemen, waardoor soepele beelden en slomo’s ook mogelijk zijn op een Full HD resolutie! Verder kan de camera nu 8 MP foto’s schieten, ten opzichte van 5MP in het vorige model. Geen schokkende wijzigingen, maar het is allemaal net genoeg om de camera wat moderner te maken dan zijn oudere broertje.

GoPro Hero+ LCD

Het apparaatje heeft bovendien ingebouwde WiFi en Bluetooth functies gekregen, waardoor je de Hero+ LCD ook kan gebruiken met de GoPro smartphone app. HiLight tagging is overgekomen van de duurdere modellen, waarmee je hoogtepunten in je video kan taggen terwijl je bezig bent. Dit maakt het bewerken van je video’s een stuk makkelijker en je hoeft minder te zoeken in de bestanden.

De Hero+ LCD heeft zelfs een software functie gekregen die we nog niet op andere camera’s hebben gezien en dat is ‘in-camera trimming’. Het klinkt heel fancy, maar het is niets anders dan het verwijderen van de beelden waarbij je de camera net aanzet of juist uitzet. Dit zorgt er weer voor dat jouw video’s makkelijker te delen zijn vanuit de GoPro app en je dus minder hoeft te bewerken. Deze functie zal overigens snel zijn weg vinden naar de duurdere modellen met de eerstvolgende software updates!

Al die nieuwe functies zorgen wel voor één groot nadeel: het prijskaartje! De originele GoPro Hero was een stuk goedkoper dan de Hero4 Silver en Black camera’s, door slechts €140,- te kosten. De Hero+ LCD is toch echt een heel stuk duurder geworden en de Amerikaanse adviesprijs ligt op $300,-. In Nederland kost de nieuwe camera €329,99, waardoor hij bijna 2,5 keer zo duur is geworden! De GoPro Hero+ LCD is vanaf 12 juni te koop in Nederland.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws