Nieuws - 13 juni 2016   12:24 GoPro komt met cameraverzekering ‘GoPro Care’

Door:

GoPro’s zijn natuurlijk gemaakt om zoveel mogelijk extreme beelden vast te leggen en dat betekent dat er soms wel eens iets mis kan gaan! Als je een flinke smakker maakt en je sloopt daarmee je camera ben je mooi zuur. Om dat te voorkomen komt GoPro nu met een speciaal verzekeringsprogramma genaamd GoPro Care! 

In navolging van de verzekeringen die DJI al een tijdje aan kan bieden komt ook GoPro nu met z’n eigen verzekering! Het laatste wat je wilt is dat je honderden euro’s uit hebt gegeven aan een gloednieuwe camera en je ‘m door een harde klap gelijk in de prullenbak kan gooien. Ondanks het feit dat de camera’s wel tegen een stootje kunnen kan het altijd voorkomen dat je ‘m finaal weet te slopen!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, GoPro Care is nog niet beschikbaar in Nederland. Voorlopig biedt GoPro deze dienst alleen aan in de Verenigde Staten, maar de verwachting is dat ze dit snel uit gaan breiden naar andere landen. GoPro Care is beschikbaar voor de HERO4 Silver, Black en Session camera’s en moet binnen 60 dagen na aankoop van je camera geactiveerd worden. Voor de Session betaal je $39,-, voor de HERO4 Silver $79,- en voor de HERO4 Black $99,-.

Met GoPro Care ben je twee jaar lang verzekerd voor schade aan je camera en je mag in die periode twee keer een vervangende camera aanvragen. Als je een GoPro dus weet te slopen is het een kwestie van contact opnemen met de klantenservice en zij zorgen er vervolgens voor dat je zo snel mogelijk een nieuwe krijgt. Op de site zeggen ze zelf “receive a replacement camera wherever you are” maar of ze dit ook letterlijk bedoelen weten we niet. Het zou toch mooi zijn als je ergens op een gletsjer staat en je krijgt zo weer een nieuwe camera in je handen gedrukt!

Overigens gaan ze bij GoPro nog verder dan alleen maar een verzekering, met GoPro Care verleng je ook je fabrieksgarantie met nog eens twee jaar. Daarnaast krijg je toegang tot de premium klantenservice, met een speciaal telefoonnummer, emailadres en zelfs een 24/7 online chat functie. Het mooiste van dit alles is toch wel de Expert GoPro Consulting, waarmee je toegang krijgt tot een website waar allerlei tips te vinden zijn over het bewerken van je video’s, best practices voor het schieten van beelden en de technieken die gebruikt worden door de pro’s. Ook kan je zelf contact opnemen met deze experts voor allerlei vragen.

Voorlopig is de verzekering alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten, maar wij hebben goede hoop dat dit snel richting Europa kan komen wanneer het een succes is. Let’s hope so!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws