Nieuws - 22 april 2017   9:44 GoPro komt met nieuwe 360 camera: de GoPro Fusion!

Door:

Na de blamage van de Karma drone moet GoPro weer op zoek naar iets nieuws en dat hebben ze gevonden ook. Het merk komt met een 360 camera met een 5,2K resolutie genaamd de Fusion. Verder blijven ze er erg mysterieus over! 

De karma drone werd voor de introductie maandenlang geteased met allerlei beelden van atleten die ‘m al uit mochten proberen, maar verder was er nog helemaal niks over bekend. Met dit nieuwe project gaat GoPro weer een beetje dezelfde richting in als met de Karma drone, al weten we nu al wel iets meer over het volgende grote product van het merk.

360 beelden zijn dankzij YouTube, Facebook en VR-brillen steeds populairder geworden en daar willen ze natuurlijk op instappen! Er bestond al langer een 360 systeem voor bestaande GoPro HERO camera’s genaamd de Omni, maar dat systeem was vooral lomp en duur. Niet echt handig voor de normale consument die graag 360 beelden zou willen schieten.

De nieuwe GoPro Fusion zou dit aan moeten pakken en een handzame 360 camera moeten worden. Om de juist beeldkwaliteit te behouden zou de camera een 5,2K resolutie krijgen en her lijkt erop dat er in ieder geval twee sensoren en lenzen in de camera zitten, net als bijvoorbeeld de Keymission van Nikon en Samsung’s Gear360. Verder zal de GoPro Fusion compatible zijn met standaard GoPro mounts en andere accessoires en zou de camera een broekzak formaat hebben, maar meer weten we nog niet.

GoPro blijft erg mysterieus over de Fusion en dat heeft een goede reden. Deze zomer willen ze de camera aan een select groepje video pro’s meegeven om ‘m uitvoerig te testen en pas na die tests zal er meer bekend worden over specificaties, prijs en releasedatum. Al met al kan het dus nog wel even duren voordat de GoPro Fusion op de markt verschijnt!

Overigens zit GoPro financieel niet helemaal lekker in z’n vel. De verkoop valt tegen en het hele GoPro Karma verhaal heeft ze ook aardig geraakt. Met de Fusion hopen ze de 360 markt over te nemen, maar dat zal alles behalve makkelijk zijn met alle concurrenten!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws