Nieuws - 9 november 2016   8:16 GoPro roept alle Karma Drones terug!

Door:

Pijnlijk nieuws van GoPro! De Karma drone, die sinds enkele weken verkocht wordt, heeft nu al een groot probleem aan z’n broek hangen. Blijkbaar is het probleem zo groot dat alle Karma drones teruggeroepen worden voor reparatie! 

Wat de exacte problemen zijn van de Karma drone is niet helemaal bekend, het enige wat GoPro heeft laten weten in een persbericht is dat de drone blijkbaar power-issues heeft, waardoor de drone midden in de lucht ineens al z’n stroom kan verliezen. Dit resulteert uiteraard in een unit van een crash en als het een van een aardige hoogte gebeurt dan is je gloednieuwe drone zonder pardon verrot te noemen.

De rest van de Karma producten, zoals de grip en de HERO5 camera’s, zijn verder helemaal goed en het probleem ligt echt alleen bij de drone van GoPro. Voor het Amerikaanse merk is dit nieuws bijzonder pijnlijk, aangezien uit recente cijfers blijkt dat het helemaal niet goed gaat met het merk. De verkoopresultaten vallen tegen en de beurskoers is in korte tijd flink ingezakt.

GoPro heeft voorlopig ook nog geen oplossing voor de problemen waardoor iedereen die nu een Karma drone gekocht heeft z’n aankoopbedrag terug krijgt. Bij de meeste terugroepacties krijg je een nieuw exemplaar die geen problemen heeft, maar die heeft GoPro voorlopig nog niet op voorraad. Ze moeten de problemen eerst op zien te lossen en pas daarna kunnen ze weer beginnen met de verkoop van de drone.

GoPro Karma

“We werken samen met de US Consumer Product Safety Commission and Federal Aviation Administration,” aldus de CEO van GoPro. “Het spijt ons dat we onze gebruikers met dit ongemak hebben opgezadeld en we nemen iedere stap om te zorgen dat het terugroepproces zo soepel mogelijk verloopt.”

Sommigen geven aan dat GoPro dit nieuws waarschijnlijk heel bewust nu pas naar buiten heeft gebracht. Vandaag worden de resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen verwacht en waarschijnlijk wil GoPro van de gelegenheid gebruik maken om ervoor te zorgen dat dit nieuws aardig onder de radar blijft. Het betekent in ieder geval dat er voorlopig geen enkele Karma drone meer verkocht zal worden en het is nog niet duidelijk wanneer het product weer in de winkelschappen gaat verschijnen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws