Nieuws - 5 februari 2016   13:02 GoPro schrapt alle instapmodellen na slechte maanden

Door:

Het rommelt bij GoPro! De verkoop van de actioncams is het afgelopen kwartaal nogal tegen gevallen waardoor GoPro nu een rigoreuze beslissing heeft genomen. Als jij nog een van de GoPro basismodellen wil kopen moet je snel zijn, want ze gaan er allemaal uit!

Afgelopen september kwam GoPro nog met een nieuwe instapcamera aanzetten genaamd de HERO+, maar nu hebben ze de stekker er alweer uitgetrokken! Het heeft allemaal te maken met de kwartaalcijfers die net binnen zijn gekomen en die vielen flink tegen.

In het laatste kwartaal boekte GoPro namelijk een verlies van 34,5 miljoen dollar! Het jaar ervoor boekten ze in dezelfde periode nog een winst van 122 miljoen dollar, dus al met al is het een flinke daling. De omzet is in de laatste drie maanden van 2015 met bijna een derde gezakt ten opzichte van 2014van 634 miljoen dollar naar 437 miljoen dollar. De verkopen rondom de feestdagen zijn flink tegengevallen en blijkbaar worden de instapmodellen al helemaal niet goed verkocht.

Eerder hebben ze al bekend gemaakt 7% van het personeel te moeten ontslaan en nu komt dus de beslissing dat GoPro zich alleen nog maar gaat focussen op de topmodellen. De HERO, HERO+ en de HERO+ LCD worden vanaf nu niet meer gemaakt en alleen de HERO4 modellen blijven over. Dit betekent dat de HERO4 Session, GoPro’s kleinste kubusvormige camera, nu de instapper is met een prijs van 220 euro.

Ondertussen is GoPro wel druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten voor 2016, een daarvan is een gloednieuwe drone. GoPro doet hier zelf nogal mysterieus over en er is ook nog geen releasedatum bekend, maar we weten al wel dat deze drone de naam Karma mee gaat krijgen en dat hij sowieso in 4K videobeelden kan schieten. Hoe de drone eruit ziet en wat z’n killerfeatures moeten gaan worden wil GoPro nog niet bekend maken, maar ze hebben al wel enkele beelden online gezet.

In de onderstaande video kan je namelijk zien hoe Bobby Brown een prototype van de Karma drone aan het testen is in Aspen! De beelden zien er in ieder geval goed en smooth uit en mogelijk schiet de drone zelfs 4K beelden met 60 frames per seconde. Als ze at voor elkaar hebben gekregen in een klein apparaat is het een world first! Overigens ga je in deze video nog steeds niks zien van de drone zelf, zelfs in de reflecties van de skibril is helemaal niks te zien.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws