Nieuws - 8 januari 2018   19:23 GoPro stopt met de Karma drone

Door:

De Karma drone is niet meer! GoPro heeft veel gedoe gehad met deze drone en nu hebben ze besloten om de productie per direct stop te zetten. De voorraad wordt nog verkocht, maar er komen geen nieuwe drones meer op de markt! 

De lancering van de Karma drone is niet zonder problemen verlopen, nadat ze eerder al een gigantische terugroepactie op hebben moeten zetten en de concurrentie qua functionaliteiten ook nog eens beter weet te presteren. Nu heeft het Amerikaanse bedrijf dan ook laten weten dat ze per direct stoppen met de productie van de drone end at ze ook geen plannen hebben om een nieuwe drone op de markt te zetten.

Wetgeving en cocurrentie

“Hoewel de drone de 2e plek in zijn prijscategorie wist te bemachtigen, zijn er grote uitdagingen om het winstgevend te maken gezien de extreme competitie in dit segment”, aldus GoPro in een statement bij het bekendmaken van de kwartaalcijfers. “De vijandelijke drone wetgeving en regulering in Europa en de VS maken de markt voor de komende jaren alleen maar kleiner. Deze factoren maken het geen houdbare markt en daarom besluit GoPro te stoppen.”

De Karma drones die tot dusver geproduceerd zijn worden gewoon verkocht en GoPro blijft ook service verlenen aan klanten die een drone hebben gekocht, maar zodra de voorraad verkocht is stoppen ze er dus mee. Wat er gaat gebeuren met de Karma grip is niet bekend, aangezien deze gimbal onderdeel is van de drone, maar ook los verkocht wordt als handheld stabilisator en deze wél succesvol lijkt te zijn. Het statement heeft het alleen over het verkopen van de ‘Karma inventaris’ en over de losse grip wordt niets gezegd.

Reorganisatie

Overigens gaat GoPro ook nog eens zo’n 250 mensen op straat zetten, aangezien ze voor het einde van september minder dan 1.000 werknemers in dienst willen hebben, ten opzichte van de huidige 1.254 werknemers. CEO Nicholas Woodman heeft ook aangekondigd dat zijn inkomen in 2018 terug geschroefd gaat worden naar het symbolische bedrag van $1,-, aangezien GoPro toch wel aardig wat klappen heeft gekregen door de veranderende markt. Alle veranderingen moeten zo’n $33 miljoen op gaan leveren voor het merk, zodat ze de komende jaren door kunnen blijven gaan met de camera’s.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws