Nieuws - 10 september 2016   11:36 GoPro teast Karma drone en komt met datum

Door:

De afgelopen weken is gebleken dat het zo lek als een mandje is bij GoPro. Er is namelijk al heel veel informatie gelekt en nu gooit GoPro zelf nog een beetje olie op het vuur door de Karma drone te teasen en ze hebben een presentatiedatum gegeven!

Deze keer zowaar geen HERO5 lek, maar echte beelden geschoten met de drone die GoPro gaat introduceren. Over deze drone doet GoPro al heel lang erg mysterieus en het enige wat we zeker weten is dat hij de naam ‘Karma’ mee gaat krijgen. Over zaken als beeldkwaliteit, stabilisatie, vliegsnelheid etc. weten we nog niks, maar daar gaat snel verandering in komen.

Op 19 september gaat GoPro namelijk een grote presentatie houden waarbij alles rondom de Karma drone bekend gemaakt gaat worden en waarschijnlijk wordt dan ook de HERO5 camera officieel gepresenteerd. Deze hele presentatie is live mee te kijken via de website van GoPro en om iedereen al een beetje warm te maken hebben ze wat teaserbeelden van de drone online gezet:

Dus, wat kunnen we uit deze video zeggen over de Karma drone? Nou eh… Eerlijk gezegd, bar weinig. We kunnen het ons moeilijk voorstellen dat de drone écht zo stil is dat je niks hoort in een volle bibliotheek, zeker wanneer je het vergelijkt met de DJI Phantom 4, de belangrijkste concurrent van GoPro. Qua stabiliteit lijkt het allemaal wel goed te zitten, al is dat ook niet zo gek te noemen aangezien de drone in dit filmpje waarschijnlijk door een pro wordt bestuurd. Maar ja, hoop doet leven toch?

De verwachting is dat de drone in oktober leverbaar zal zijn al zal Nederland waarschijnlijk iets langer moeten wachten. GoPro begint normaal gesproken eerst met leveringen in de VS voordat ze richting Europa gaan dus wij mikken op een release midden oktober. Als we de geruchten moeten geloven wilt GoPro kunnen concurreren met de DJI Phantom 4 waardoor de prijs van de Karma drone vergelijkbaar zal zijn. De Phantom 4 heeft een prijskaartje van zo’n €1.400,- dus heel goedkoop zal het nieuwe speeltje van GoPro helaas niet worden. Op 19 september weten we meer!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws