Nieuws - 28 september 2017   19:31 GoPro toont nieuwe HERO 6 Black & Fusion camera’s

Door:

Een nieuw jaar, een nieuwe GoPro! Het begint een beetje op Apple te lijken daar in Amerika. GoPro kan uiteraard niet stil staan en dat doen ze ook niet. De nieuwe GoPro HERO 6 Black is gepresenteerd, maar ook de nieuwe 360 graden camera GoPro Fusion heeft een prijs én datum gekregen! 

Vandaag heeft GoPro tijdens een officieel event in San Francisco de nieuwe producten voor het aankomende seizoen gepresenteerd en dit jaar is daarin wel anders dan voorheen. Normaal gesproken lekt er bij GoPro namelijk echt van alles uit en gaan er wekenlang geruchten het hele internet over, maar dit jaar bleef het angstvallig stil. We hebben al wel wat gezien van de GoPro Fusion, het nieuwe 360 graden model, maar van een nieuwe HERO camera hebben we nog helemaal niks gezien.

GoPro HERO 6 Black

Maar goed, ineens kwam daar de nieuwe HERO 6 Black uit de lucht vallen! Qua uiterlijk is er weinig anders ten opzichte van de HERO 5 Black, oftewel een grijze waterdichte case en verder weinig spannends qua looks. Looks zijn natuurlijk niet leading bij een actioncam en dat is bij de nieuwe HERO 6 Black niet anders, aangezien ze aan de binnenkant wél flink aan het sleutelen zijn geweest!

GoPro HERO 6 Black

Het paradepaardje van de HERO 6 Black is namelijk de slowmotion mogelijkheden, die een flinke upgrade heeft gekregen. De maximale resolutie van 4K kan nu ook met 60fps opgenomen worden, waardoor je dus ook de kans hebt om je 4K beelden te vertragen. Voor verdere slomo’s kan je met 120fps opnemen in 2,7K en met 240fps in 1080p. Oftewel, je kan de beelden tot tien keer vertragen! Verder beschikt de GoPro HERO 6 Black gebruik van een snellere 5GHz WiFi verbinding om bestanden tot drie keer sneller naar bijvoorbeeld je smartphone te sturen. Verder belooft GoPro verbeterde beeldstabilisatie, al blijft dit een softwarematig snufje die alleen op kleinere resoluties dan 4K mogelijk is.

Foto’s schieten gaat met 12MP en GoPro zegt zelf dat ze de fotoperformance aardig verbeterd hebben. De prestaties bij weinig licht zouden erop vooruit gaan en de algehele beeldkwaliteit moet beter zijn. Dit is allemaal mogelijk door GoPro’s eigen GP1: een custom ontworpen chip speciaal voor de GoPro camera’s. Door zelf een chip te ontwerpen heeft GoPro meer controle over de mogelijkheden en kunnen ze de software er ook beter op aan laten sluiten.

De GoPro HERO 6 Black is per direct te koop via de site van GoPro zelf en heeft een prijskaartje van €569,99 meegekregen.

GoPro HERO 6 Black

GoPro Fusion

De tweede grote aankondiging van GoPro is qua looks een beetje een freak: de nieuwe GoPro Fusion ziet er namelijk best bijzonder uit. Met deze camera wil GoPro de 360 graden VR video markt over gaan nemen, door de bekende GoPro elementen naar een handzame VR oplossing te brengen die je makkelijk mee kan nemen.

GoPro Fusion GoPro Fusion

De Fusion schiet z’n beelden met twee camera’s, één aan de voorkant en één aan de achterkant. In totaal schiet de camera maximaal in 5,2K met 30fps, al kan dit uiteraard teruggeschroefd worden naar lagere resoluties met hogere framerates. 360-graden foto’s worden geschoten met 18MP en de Fusion is standaard waterdicht tot ongeveer 5 meter. Er komen nog extra accessoires op de markt om ‘m nog verder waterdicht te maken en GoPro heeft ook beloofd dat de Fusion gewoon te gebruiken is met ‘de meeste’ oude accessoires. Ook zit er betere beeldstabilisatie in die volgens GoPro ‘gimball prestaties evenaart’.

Voor de Fusion is hetgeen wat de hardware kan niet het meest wereldschokkende, een 360-graden camera is namelijk niet echt iets nieuws. Waar GoPro z’n gram wilt halen is de software die veel makkelijker moet werken dan wat er tot nu toe op de markt te vinden is. OverCapture, zoals het door het leven gaat, moet het editen van de beelden makkelijker maken en ook de mogelijkheid geven om meerdere vlakke 1080p beelden te exporteren. Oftewel, je kan in één keer meerdere shots maken met je camera! Hoe goed deze ‘vlakke’ export werkt is nog maar even de vraag, maar interessant is het zeker.

De GoPro Fusion is verkrijgbaar vanaf november en krijgt een prijskaartje van ongeveer €699,99. De software OverCapture heeft nog even wat ontwikkeling nodig, die zal pas ergens ‘begin 2018’ beschikbaar zijn.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws