Nieuws - 23 april 2016   15:55 GoPro’s nieuwste 360 videokit is nu te koop!

Door:

Heb jij nog ergens 5400 euro liggen en wil je graag 360 graden video’s opnemen? Dan kan je je geld gelijk doorsturen naar GoPro want de nieuwe Omni videokit kan vanaf nu besteld worden! 

5400 euro voor een videokit klinkt natuurlijk als een massive klap geld, maar eigenlijk valt het nog wel mee als je kijkt wat je ervoor terug krijgt. De Omni is namelijk geen losse camera maar een mount waar je 6 GoPro’s in kan stoppen én tegelijkertijd kan bedienen! De Omni is zo ontworpen dat de camera’s op de perfecte plek zitten voor naadloze 360 graden video’s zodat er bijna geen correctie nodig is tijdens het nabewerken.

image

Wanneer je de volledige Omni kit besteld van 5000 euro krijg je er alles bij wat je nodig hebt. De mount zelf, zes GoPro HERO4 Black camera’s, batterijen, zes microSD kaarten van 32GB en genoeg USB kabels om alles op te laden. Je kan eventueel de mount zelf ook los kopen, dan ben je zo’n 1500 euro kwijt.

Bij deze kit krijg je ook de GoPro Kolor software die gebruikt kan worden om de 360 graden beelden aan elkaar te zetten. Met al deze camera’s heb je de mogelijkheid om 360 beelden in een 8K resolutie op te nemen met 30fps, ruim voldoende voor de moderne VR headsets zoals de Oculus Rift en de HTC Vive!

GoPro Omni

De 360 beelden die je hiermee schiet kunnen natuurlijk geüpload worden naar YouTube en Facebook waar ze al werken zoals het hoort, maar GoPro heeft nu ook zijn eigen platform gelanceerd genaamd GoPro VR. Dit platform is te bereiken via een website en apps voor Android en iOS. Iedereen kan hier zijn 360 VR beelden uploaden en delen met de rest van de wereld.

De Omni is op dit moment te pre-orderen voor €5.399,- en de leveringen beginnen dan midden augustus. Ruim op tijd voor het nieuwe winterseizoen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws