Nieuws - 20 mei 2019   17:25 Gratis skiweekend in Oostenrijk groot succes met veel bezoekers

Door:

Afgelopen weekend zijn er drie skigebieden gratis geopend geweest in Oostenrijk en inmiddels zijn de cijfers binnen. Het resultaat? Een groot succes! 

Oké, heel veel geld hebben ze er niet op verdiend. Maar hey, dat hoeft toch ook niet? Dit was een gevalletje pure bonus aangezien normaal gesproken de liften allang stil staan in deze periode. Hochkar, Turracher Höhe en Dachstein West hebben de boel aangezwengeld dit weekend en in twee dagen tijd zijn er blijkbaar heel wat bezoekers geweest.

De aantallen lopen in ieder geval dik in de duizenden. Alleen al in Hochkar hebben ze meer dan 6.000 bezoekers gehad in twee dagen tijd en dat is gezien het feit dat we al halverwege de maand mei zitten best wel uniek te noemen. De berghutten die geopend zijn geweest hebben in ieder geval wél goeie zaken gedaan, want ja. Als je dan toch gratis aan het skiën of boarden bent dan kan er best wel een extra pilsje vanaf, toch?

Turracher Höhe en Dachstein West hebben geen aantallen genoemd, maar hebben wel aangegeven dat het aantal de verwachtingen heeft overstegen. Hoe vaak krijg je dan ook de kans om vol in de lenteperiode nog te skiën zonder de gletsjer op te gaan?

Of zo’n weekend nog een keer voor gaat komen is nog onduidelijk. Voorlopig heeft geen enkel skigebied plannen voor nóg een weekend en de temperaturen lopen uiteraard ook flink omhoog waardoor de sneeuw niet heel lang meer goed blijft. Mocht er toch nog weer een dikke vette dump komen dan kunnen ze het nog overwegen, maar het lijkt erop alsof de winter nu toch écht klaar is in de Alpen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws