Nieuws - 19 maart 2022   19:30 Grootschalige zoekactie na lawine over skiroute in Fiss

Door:

Een lawine in Fiss hield de gemoederen aardig bezig. Een grote zoekactie werd opgezet, maar gelukkig werd er niemand begraven!

In Fiss kwam gistermiddag een lawine naar beneden buiten de pistes, echter rolde de sneeuwmassa wel over een skiroute heen. Skiroutes zijn doorgaans ongeprepareerde afdalingen die het meest lijken op off-piste afdalingen, waardoor er ook wintersporters zonder lawinegear te vinden zijn.

Omdat bij zo’n lawine over een skiroute niets uitgesloten kan worden, werd er direct een hele grote zoekactie opgezet. Zoeken met lawinepiepers is uiteraard het eerste wat men doet, maar in zo’n geval moet er grover geschut bij komen. Een groep van 80 personen werd erbij gehaald om een gebied van 200 meter breed en 300 meter lang met lawinesondes te controleren, om te onderzoeken of er wellicht iemand onder de sneeuw zou liggen.

Gelukkig bleek dit niet het geval te zijn, later op de dag zijn er ook geen personen als vermist opgegeven en dus kan men er vanuit gaan dat er niemand onder de sneeuwmassa terecht is gekomen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws