Nieuws - 6 november 2019   16:45 Grootste bierbrouwer van Oostenrijk maakt bier 2,5% duurder

Door:

Eerder schreven we al over het feit dat de drankprijzen in Tirol gaan stijgen, nu gaat het nog een stapje verder. De grootste brouwerij van Oostenrijk heeft aangekondigd dat de prijzen omhoog gaan! 

Brau Union uit Linz is by far de grootste brouwerij van het Alpenland en als je in Oostenrijk aan het pils graat, is de kans erg groot dat je er eentje drinkt van deze gigant. En laat nu net deze gigant de prijzen weer omhoog gooien! Vanaf 1 december gaan de prijzen voor een biertje met gemiddeld 2,5% stijgen. Geen schokkende verandering, maar wel eentje die je gaat merken.

Onder de merken van Brau Union vallen onder andere Gösser, Zipfer, Kaiser, Skol, Edelweiss, Schlossgold, Schützenbräu en ook de in Oostenrijk geproduceerde Heineken en voor al deze merken geldt dat de prijzen gaan stijgen.

Hogere kosten

De reden voor de prijsstijging is het feit dat de brouwerij zelf meer geld kwijt is aan de kosten die deze hebben en die kunnen ze niet overal even goed opvangen. Zo gaat de energieprijs voor Brau Union omhoog, zijn ze meer geld kwijt aan personeel en worden grondstoffen duurder. Deze kosten kunnen ze niet opvangen met efficiëntie verbeteringen, waardoor ze het dus in een andere hoek moeten zoeken.

“Ons doel is om de consument de beste Oostenrijkse kwaliteit te blijven bieden en de Oostenrijkse biercultuur te kunnen promoteen in de toekomst”, aldus de CEO van Brau Union. Vanaf 1 december gaat de prijswijziging in en de verwachting is dan ook dat de meeste barren en restaurants deze prijzen direct doorvertalen naar de consument. Samen met de algehele prijsstijging voor drankjes in onder andere Tirol gaat je après-ski dus alleen maar duurder worden dit seizoen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Deel twee van het tweeluik in SnowWorld Landgraaf was gisteren aan de beurt en nu werd vooral gefocust op de railsectie. Dat werd door de deelnemers met alle plezier aangepakt waardoor ook de zondag een mooie wedstrijd van de Freestyle Tour zou gaan worden! Lees Meer…

WTF

18 november 2019

Maandag WTF #356

Even een beetje chillmode tussen de wedstrijdverslagen door is ook belangrijk, toch? We hebben je back met een verse WTF die weer voor je klaar staat. Enjoy!  Lees Meer…

Nou, het contestseizoen was uiteraard al afgetrapt in SnowWorld Zoetermeer, maar deze wedstrijd in SnowWorld Landgraaf voor de Freestyle Tour gehost door Shred Masters… Nondeju, die deed overal gewoon nog even een schepje bovenop! Benieuwd wie er naar de overwinning reden? Lees Meer…

Meer Nieuws