Nieuws - 12 oktober 2020   12:17 Grootste skifabriek van Europa afgelopen nacht in brand gevlogen

Door:

Het ging al niet al te best voor de skifabrikanten, maar nu is er ook nog een probleem gemeld bij een van de grootste producenten. Een fabriek is afgelopen nacht in brand gevlogen! 

De brand is uitgebroken in de JSG Tysa fabriek gelegen in het Oekraïense Mukachevo. Hier staat een fabriek van in totaal 20.000 vierkante meter, waar het skimerk Fischer ongeveer 85% van z’n totale internationale productie vandaan haalt.

Afgelopen nacht om 2 uur brak de brand uit in de gigantische fabriek, waar vervolgens met man en macht werd gewerkt om de brand te blussen. Aangezien in deze fabriek hoofdzakelijk met hout wordt gewerkt voor de bouw van de Fischer ski’s, ging het aardig snel met de vlammenzee. Iets voor 5 uur ‘s ochtends kon het sein brandmeester worden gegeven. Gewonden zijn er niet gemeld.

Schadepost

Hoe groot de schadepost precies is zal nog moeten blijken en de media in Oekraïne is er niet heel erg duidelijk over, maar het is wel helder dat ongeveer 9000 vierkante meter ‘beschadigd’ is. Op foto’s is te zien dat het dak van de bedrijfshallen in puin ligt, maar wat voor gevolgen dit gaat hebben is vooralsnog niet duidelijk. Veel van de ski’s voor de internationale markt zijn al geproduceerd en verscheept, maar uiteraard gaat het merk hier last van hebben.

Andere merken

Hoewel Fischer de grootste klant en bovendien mede-eigenaar is van de skifabriek in Oekraïne, rollen er producten van nog meer merken uit deze fabriek en produceren ze bijvoorbeeld ook skischoenen. Merken die hier producten laten bouwen zijn Scott, Stöcklu, Tecno Pro, Rossignol en Alpina.

 

Foto: Fischer

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

25 oktober 2020

Zondag WTF #402

Ooit gehoord van geitenyoga? Het is een ding blijkbaar. En wat doen dronken Russen wanneer ze in het leger zitten en er tanks voor hun neus staan? Het is WTF time! Lees Meer…

Nu Oostenrijk op twee deelstaten na volledig oranje kleurt op de kaart met reisadviezen, is het nog maar afwachten wanneer je als Nederlander weer enigszins normaal op vakantie kan naar het Alpenland. Toch is er een sprankje hoop, twee regio’s in Oostenrijk vallen namelijk buiten de code oranje regels!  Lees Meer…

Meer Nieuws