Nieuws - 6 augustus 2019   17:05 ‘Grootvader van het snowboarden’ overleden op 89-jarige leeftijd

Door:

Vroegâh, toen de lucht nog schoon en seks nog vies was, ging snowboarden door het leven onder een hele andere naam. En nu is er slecht nieuws te melden, want de allereerste bedenker van het product, Sherman R. Poppen, is onlangs op 89-jarige leeftijd overleden! 

Sherman R. Poppen is dé absolute grootvader van het snowboarden en de beste man is een paar dagen geleden overleden. In 1965 had Poppen voor z’n kinderen voor het eerst een zogenaamde ‘Snurfer’ gemaakt, waarmee de basis van het snowboarden is gelegd.

Zijn impact op de wereld van het snowboarden is dan ook gigantisch te noemen, hoewel Poppen daar niet altijd de credit voor krijgt. “Hij was, zeker op het gebied van snowboarden, een grote uitvinder en erg innovatief”, aldus de directeur van het Colorado Snowsports Museum. “De snowboarders van vandaag hebben de beweging aan hem te danken.”

De massaproductie van Poppen’s uitvinding begon al vrij snel, in 1966 werd de Snurfer in rap tempo gemaakt en in de schappen gedrukt. Twee jaar later organiseerde Poppen notabene zelf de eerste World Snurfing Competition en dit is ook waar Jake Burton voor het eerst in contact is gekomen met de sport.  Vanaf daar ging Jake er dan ook mee aan de haal, waar hij het ontwerp van de Snurfer heeft aangepast en het moderne snowboard heeft gemaakt.

De dochters van Poppen, Wendy en Julie, wisten nog iets bijzonder te melden over de Snurfer: “Jake Burton wilde de Snurfer naam kopen, maar onze vader wilde dit absoluut niet. Hier heeft hij uiteindelijk veel spijt van gehad, want anders was het nu Snurfing geweest in plaats van snowboarden.” Ondanks het feit dat hij zelf aan de wieg heeft gestaan van de sport, begon hij pas op 70 jarige leeftijd zelf met het op een snowboard staan.

Naast zijn uitvinding heeft Poppen ook nog een goed doel opgezet in de Amerikaanse staat Colorado, dat kansarme jongeren helpt en ze de mogelijkheid geeft om de Amerikaanse bergen te ervaren.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws