Nieuws - 28 februari 2022   19:27 Grote brand in accommodatie in Val Cenis

Door:

Een grote groep wintersporters werd vanochtend wakker met een onaangename verrassing. Een accommodatie in Val Cenis stond in de fik! 

Vanochtend om 4 uur schrok een heel gebouw in het Franse skigebied Val Cenis wakker. Een grote brand was uitgebroken en verspreidde zich gestaag door het gebouw heen, waardoor uiteindelijk in de nacht meer dan 180 mensen geëvacueerd moesten worden.

De brand was zo zwaar dat het lang duurde voordat de brandweer de boel kon blussen, pas aan het einde van de ochtend begon het er wat beter uit te zien. Met 40 man en maar liefst 21 wagens was de brandweer aanwezig, uiteraard ook in de hoop dat de brand zich niet kan verspreiden naar andere gebouwen. Wonder boven wonder is er niemand gewond geraakt in het pand en er zijn ook geen vermisten gemeld.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend gemaakt, hier zullen nog de nodige onderzoeken voor uitgevoerd worden. Eerder vandaag werd nog gemeld dat minimaal de helft van de toeristen hoe dan ook ander onderkomen zouden moeten zoeken in het dorp, maar waarschijnlijk zal er helemaal niemand vanavond in het pand kunnen slapen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws