Nieuws - 3 december 2018   15:36 Grote brand in belangrijk liftstation Hochfügen

Door:

Slecht nieuws uit Oostenrijk. In Hochfügen staat het dalstation van een van de belangrijkste verbindingsliften volledig in de fik! 

Vandaag om 9.30 uur kwam de melding binnen bij de brandweer, dat een van de belangrijkste verbindingsliften in Hochfügen in brand stond. De ‘Zillertal Shuttle’, die de verbinding tussen Hochfügen en Hochzillertal en Kaltenbach mogelijk maakt, is het slachtoffer en de schade lijkt erg groot te zijn.

De exacte omvang van de brand is nog niet bekend, maar waarschijnlijk is die zeer groot te noemen. Ook is de oorzaak van de brand nog niet bekend. Het enige wat tot dusver naar buiten is gebracht, is dat de lift (nog) niet draaide toen de brand uitbrak en dat vijf medewerkers eerst hebben geprobeerd om de brand te blussen.

Uiteindelijk is de brandweer groots uitgerukt met in totaal zes departementen om zoveel mogelijk van het liftstation te kunnen redden, maar of dit gelukt is moet nog blijken. Om 11 uur werd het sein brandmeester gegeven en de komende dagen zal duidelijk moeten zijn wat de exacte schade is. De lift blijft voorlopig gesloten en de kans is dan ook groot dat de lift dit seizoen niet meer zal kunnen draaien. Als bijvoorbeeld de liftkabel beschadigd is, dan zal het een lange tijd duren voordat de schade herstelt kan worden.

Aangezien de lift niet draaide, valt het aantal gewonden gelukkig mee. Drie medewerkers zijn naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook in hebben geademd en volgens de eerste berichten maken zij het verder goed. Het onderzoek naar de oorzaak en de exacte schade zal zo snel mogelijk worden gestart en Hochfügen en Hochzillertal zullen dan ook snel met meer informatie komen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws