Nieuws - 18 januari 2021   10:10 Grote brand in Hochgurgl, brandweer probeert overslaan naar dalstation te voorkomen

Door:

Vannacht brak er in het Oostenrijkse Hochgurgl een grote brand uit. Het motormuseum staat in brand en de brandweer probeert nu te voorkomen dat het naastgelegen dalstation én restaurant ook in vlammen op gaat. 

Rond de klok van 4 uur vannacht ging er een rookmelder af in het motormuseum van Hochgurgl, gelegen aan de Timmelsjoch Hochalpenstrasse. In de zomer is deze route zeer populair onder motorrijders en in de winter is het dalstation van de Kirchenkarbahn uiteraard veel bezocht. Het museum, het dalstation én een restaurant zitten allemaal in één groot verzamelgebouw dat in 2015 is geopend.

Poging tot beperken van schade

Bijna het volledige pand is van hout en enkele minuten nadat de rookmelder af ging, stond het museum al bijna volledig in brand. De brandweer is direct groots uitgerukt en er zijn zo’n 70 brandweerlieden op locatie in een poging de schade zoveel mogelijk te beperken. Het meeste werk wordt nu gestoken in voorkomen dat de brand overslaat naar het dalstation van de skilift en het restaurant en tot nu is dat ook nog gelukt, maar het gevaar is nog niet geweken.

Om de brand zo snel mogelijk te kunnen bedwingen en de rest van het pand te redden, wordt nu gebruik gemaakt van de watervoorraad die normaal gebruikt wordt voor de sneeuwkanonnen, zo is de brandweer in ieder geval voorzien van ruim genoeg water.

Schade

De schadepost is in ieder geval enorm. In het museum stonden 230 historische motoren, inclusief de nodige unieke exemplaren die onvervangbaar zijn. Ten tijde van de brand sliepen twee personen in het verzamelpand, zij werden gewekt door het brandalarm en konden het gebouw veilig verlaten.

 

Foto: Screenshot beelden ORF

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws