Nieuws - 7 april 2015   18:15 Grote zoekactie van start na megalawine in Fiss – Update

Door:

In het Oostenrijkse Fiss is rond 15.00 uur een gigantische lawine naar beneden gekomen en de reddingsdiensten zijn op dit moment bezig met een grote zoekactie. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen er precies vermist worden maar men spreekt over minimaal zeven slachtoffers! Update 20.33 uur

Rond 3 uur kwam er een gigantische lawine los in het Oostenrijkse Fiss en op het moment van schrijven is er slechts één slachtoffer gevonden. Een ski-leraar kon op tijd zijn airbag trekken en kwam daardoor met de schrik vrij, maar mogelijk liggen er nog veel meer wintersporters onder de sneeuw.

De reddingsdiensten weten op dit moment nog niet hoeveel mensen er bedolven zijn, maar volgens de geruchten gaat het om minimaal zeven personen en wellicht dat dit aantal nog hoger ligt. De operator van de liften in het Oostenrijkse skigebied liet weten dat er een grote zoekactie is opgezet om de mogelijke slachtoffers te vinden.

Op dit moment zijn er vier helikopters bezig met de zoekactie en drie leden van de Alpine politie overzien de zoekactie. In totaal zijn er nog eens 120 mensen op zoek in het gebied van de lawine, in de hoop dat ze overlevenden onder de sneeuwmassa vandaan kunnen halen!

Zoals je op de foto kan zien gaat het hier echt om een gigantische lawine en de zoektocht kan daardoor nog heel lang duren. Het feit dat de reddingsdiensten op dit moment niet weten hoeveel mensen er onder de sneeuwmassa liggen maakt de zoekactie niet makkelijker. De lawine kwam naar beneden aan de noordkant van de Almbahn, wat niet ver van de reguliere pistes is. Zodra wij meer weten over dit ongeluk updaten wij dit artikel!

Update 20.33 uur

De zoekactie is voorlopig gestaakt, er zijn nog geen slachtoffers gevonden. Er zijn ook nog geen mensen opgegeven als vermist, waardoor de reddingsdiensten hebben besloten de zoekactie voorlopig stil te leggen. Ze blijven vanavond wel paraat staan om snel te kunnen handelen, wanneer er alsnog mensen als vermist opgegeven worden.

De reddingsdienst liet bovendien weten dat het gebied waar de lawine naar beneden is gekomen niet heel erg makkelijk te bereiken is via de reguliere liften, waardoor de eerder genoemde skileraar mogelijk de enige aanwezige was.

Bron:

Foto: zeitungsfoto.at

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws