Nieuws - 29 januari 2019   8:58 Hahnenkamm Kitzbühel: Ambulances moeten in totaal 134 keer uitrukken

Door:

Gooi duizenden idiote wintersportfans bij elkaar in één dorp en wat krijg je dan? Een grandioos feest natuurlijk! Toch moest de ambulance er in totaal 134 keer aan te past komen! 

In de drie dagen dat de Hahnenkamm Rennen in Kitzbühel en daarmee ook de feesten duren, is er meer dan genoeg drank doorheen gegaan en dat heeft uiteraard z’n effect op bepaalde zaken. Ook was het gewoon ontiegelijk druk in het Oostenrijkse dorp, waardoor medici dus in totaal 134 keer uit moesten rukken.

Hoeveel van deze gevallen daadwerkelijk alcohol-gerelateerd zijn is moeilijk te zeggen, aangezien de Oostenrijkse autoriteiten daar een beetje een moeilijke onderscheiding in maken. Ze zeggen zelf  dat 60% van de gevallen kwamen door relatief kleine ongevallen zoals mensen die vallen of die zich ergens aan snijden, maar als je je zelf helemaal vol hebt gegooid met pils en je gaat onderuit waardoor je een been breekt, dan val je dus eigenlijk in die categorie.

Toch is 20% van de gevallen direct alcohol-gerelateerd. Oftewel, alcoholvergiftiging en dat soort akkefietjes. In Kitzbühel zijn ze in ieder geval tevreden. “Het concept hier in de stad heeft zichzelf zeker bewezen”, aldus een woordvoerder van de organisatie. “Vanuit het politie perspectief, was het een geweldig sportevent met een paar kleine incidenten.”

Tijdens de drie dagen heeft de politie drie mensen bekeurd, zijn er vijf gewonden gevallen door ruzies, twee gevalletjes eigendom schade gemeld, zes diefstallen en is er één illegale dronepiloot gevonden. Gezien het feit dat er rond de 100.000 bezoekers in het dorp zijn voor de Hahnenkamm, valt dat dus alles mee!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws