Nieuws - 23 oktober 2019   13:04 Hahnenkamm krijgt historisch hoge prijzenpot met €100.000 voor winst

Door:

Hoppa, dat is lekker cashen daar in Kitzbühel. De prijzenpot is flink verhoogd dit jaar en dat betekent dat de winnaar van de legendarische wedstrijd de hoogste prijzenpot ooit gaat ontvangen! 

Winnen op de Hahnenkamm zorgt er niet alleen voor dat je een levende legende wordt, je krijgt ook nog eens je naam op een gondel in Kitzbühel én een flinke zak geld. En die zak geld is dit jaar nog een stukje verder opgehoogd tot een absoluut record.

Tijdens de aankomende editie, de 80e keer dat de Hahnenkamm verreden wordt, krijgen de winnaars van de Downhill en van de Slalom namelijk per persoon €100.000,- aan prijzengeld. En zo’n hoog bedrag is nog nooit uitgegeven tijdens één enkele competitie! De totale prijzenpot voor de World Cup in Kitzbühel is met 25% verhoogd ten opzichte van vorig jaar, met een totaal bedrag van €725.000,- dat verdeeld gaat worden over de competities.

“We willen het budget van de 80e Hahnenkamm races niet in een jubileumfeestje steken, de lokale skiclub wil juist een voorbeeld stellen voor de atleten”, aldus Michael Huber, hoofd van de organisatie. Voor de tweede en derde plekken is er respectievelijk €50.000,- en €25.000,- beschikbaar. Voor de Super-G is de prijzenpot iets lager, daar liggen de prijzen op €68.500,-, €34.250,-, €17.100 voor de eerste, tweede en derde positie.

Januari

De 80e editie van de Hahnenkamm Rennen in het Oostenrijkse Kitzbühel zal tussen 21 en 26 januari plaats gaan vinden. Hoewel het dus een jubileum jaar is voor de legendarische skiwedstrijd, wil de organisatie juist inzetten op de uitzonderlijke prestaties die al 80 jaar vertoond worden op de afdaling. Er zullen absoluut feesten plaats vinden rondom dit jubileum, maar het gros van de centen gaat dus ook daadwerkelijk naar de atleten toe.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws