Nieuws - 19 maart 2020   8:16 Heel Tirol is vanaf middernacht in quarantaine geplaatst door coronavirus

Door:

De Oostenrijkers trekken de maatregelen nog verder door. Om middernacht is heel Tirol in quarantaine geplaatst voor minimaal twee weken! 

Deze maatregelen komen nadat meerdere gemeentes al volledig op slot gezet werden en er al een samenscholingsverbod was voor meer dan vijf personen. Het coronavirus grijpt snel om zich heen in Tirol en vermoedelijk heeft de Oostenrijkse overheid lang gezwegen over de verspreiding, waardoor honderden corona gevallen herleid kunnen worden naar Tirol.

In Noorwegen, Denemarken, Duitsland en zelfs Canada zijn heel veel gevallen direct te traceren naar verspreiding in Tirol, waar in eerste instantie niets aan de hand zou zijn. Inmiddels lopen de aantallen coronabesmettingen dus bijzonder snel op, waardoor de overheid heeft gekozen voor gehele quarantaine.

Tijdens de quarantaine mogen inwoners van alle Tiroolse gemeentes niet meer vrij reizen. Men mag alleen naar een nabijgelegen dorp, wanneer er primaire levensbehoeften zijn die in het eigen dorp niet gevonden kunnen worden. Ook dan geldt dat je slechts één dorp verderop mag komen, maar verder nergens heen mag.

Alle 750.000 inwoners moeten dan ook thuis blijven. Voorlopig lijken de maatregelen beperkt tot Tirol, al is het mogelijk dat Steiermark, Vorarlberg en Salzburg misschien zullen volgen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws