Nieuws - 14 april 2019   9:53 Heliskiërs overleden na val in couloir bij de Mont Blanc

Door:

Het ongeluk gebeurde afgelopen dinsdag aan de Zwitserse kant van het Mont Blanc massief. Twee heliskiërs waren op pad en kwamen ten val in een steile couloir! 

Op dinsdag ochtend rond kwart voor 11 ging het mis. Een groep van in totaal vijf man werd afgezet op het Trient plateau en vervolgens gingen ze verder op tourskiërs, om op de Arpette gletsjer aan een afdaling te beginnen. Hier wilde de groep afdalen in een couloir, maar daar ging het dus voor twee leden van de kroeg volledig mis. Twee skiërs, waaronder de gids, kwamen hard ten val en beide konden het ongeval niet navertellen.

Beide slachtoffers vielen honderden meters naar beneden tijdens de afdaling in die couloir en ondanks het feit dat er direct een helikopter met een arts aan boord naar de couloir gestuurd werd, konden ze niets meer betekenen voor het tweetal.

De gids was een 34-jarige Zwitser en het andere slachtoffer was Chris ‘Bonux’ Bonnet, een legende uit Frankrijk die daar een aardig bekende shop runde vanuit Métabief. Op Facebook is een speciale pagina opgezet als laatste eerbetoog aan Bonnet.

Er is een onderzoek gaande naar de exacte oorzaak van het ongeval, aangezien zowel de Fransman als de Zwitserse gids beide erg ervaren waren en dergelijk terrein alles behalve te moeilijk zou zijn voor beiden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws