Nieuws - 3 oktober 2017   8:30 Helly Hansen komt met ‘Life Pocket’ om je telefoon warm te houden

Door:

Iedereen kent dit issue als geen ander. Zodra je de kou in stapt jankt de accu van je telefoon in no-time leeg. In de sneeuw en dan met name als je buiten de geprepareerde pistes komt, kan dat ene telefoontje van levensbelang zijn en dus heeft Helly Hansen er wat op bedacht. De Life Pocket! 

Skijacks moeten vooral jezelf warm houden en er voor zorgen dat sneeuw en wind buiten blijven, maar aan je smartphone wordt tot nu toe amper gedacht. Afgezien van een speciaal telefoonvakje wordt er weinig aandacht aan geschonken, want ja. Je lichaam warm houden is veel belangrijker, toch?

Ondanks het feit dat Helly Hansen het met dat laatste absoluut eens is, hebben ze voor dit jaar toch een nieuwe innovatie in de skijacks gestopt. De Life Pocket moet er voor zorgen dat je telefoon niet blootgesteld wordt aan de kou en dit zorgt er dus weer voor dat je batterij veel langer mee gaat. Volgens Helly Hansen blijft je telefoon tot twee keer warmer dan een standaard skijack en dit doen ze door een technologie die NASA heeft bedacht: aerogel.

Aerogel

Aerogel is een heel bijzonder spul dat gemaakt wordt uit een gel, maar uiteindelijk ontzettend licht is en als een bizar goede isolator werkt. Aerogel is niet echt heel goedkoop om te produceren en daarom hoef je ook echt geen volle back aerogel voering te verwachten, maar beperkt Helly Hansen het voorlopig tot de smartphone zak.

“Door warmte resistente materialen en een innovatieve constructie blijft de Life Pocket tot twee keer warmer dan een reguliere jaszak. De state of the art technologie aerogel is ontwikkeld door de NASA om elektronica in de ruimte te beschermen en nu kan het jouw elektronica beschermen voor de geweldige wintersportdagen op aarde.” Aangezien de gear van Helly Hansen vooral gemaakt is voor de freeriders en tourfanaten onder ons, is deze toevoeging best logisch te noemen. Tijdens dergelijke trips kan het van levensbelang zijn om bereikbaar te zijn en hulpdiensten in te schakelen, en dan wil je niet dat een lullige smartphone accu hetgeen is wat je in de steek laat.

Wat dit precies op gaat leveren aan daadwerkelijke batterijduur is natuurlijk nog even de vraag, maar het mag duidelijk zijn dat dit een dikke vette plus is voor iedere smartphone! Schakelen tussen kou en warmte is niet bepaald goed te noemen voor een smartphone en die wintersport tripjes kunnen er voor zorgen dat je telefoon accu sneller kapot gaat dan normaal. Oftewel, de jassen van Helly Hansen besparen je op smartphone kosten, of zoiets. Alle nieuwe skijassen van dit seizoen zijn voorzien van de nieuwe pocket en deze jassen zijn vanaf nu te koop.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws