Nieuws - 15 september 2016   17:52 Het 2016-2017 Dutch Cup seizoen gaat weer beginnen!

Door:

Je verwacht het niet nu het nog bijna 30 graden is, maar aankomend weekend trappen we hier in Nederland het wintersportseizoen alvast af met een freestylewedstrijd. De Dutch Cup gaat weer beginnen in de Nederlandse indoorhallen! Waar gaan de wedstrijden dit jaar verreden worden? Wij hebben het antwoord! 

De wedstrijden worden al jaren verreden en dit jaar is daarop geen uitzondering. Mocht je het concept nog niet kennen, de Dutch Cup is een kampioenschap voor freestyle skiërs en snowboarders in alle leeftijdscategorieën en het overgrote van deze wedstrijden worden verreden in de Nederlandse indoorhallen. Tijdens deze wedstrijden verzamel je punten en degene die aan het einde van het seizoen de meeste punten heeft in het klassement mag zichzelf officieel Dutch Cup kampioen noemen!

Het overgrote deel van de wedstrijden wordt dus hier in Nederland verreden en dan gaat het om zowel Slopestyle als Big Air competities in verschillende sneeuwhallen. Ook de officiële Nederlandse Kampioenschappen in het Zwitserse Laax tellen mee voor de Dutch Cup en dit is de enige mogelijk om mee te doen aan een Half Pipe competitie. Om de competitie eerlijk te houden tellen alleen je beste vijf resultaten mee voor de eindstand in het Dutch Cup klassement, omdat het natuurlijk altijd voor kan komen dat je een wedstrijd mis loopt. Door deze regel heb je ook dan nog steeds kans op de eindoverwinning!

Dutch Cup

Wijzigingen seizoen 2016 – 2017

Voordat we richting de wedstrijdkalender gaan bekijken we eerst even de wijzigingen die doorgevoerd zijn voor dit seizoen, er zijn namelijk wel een paar aanpassingen die het melden waard zijn.

Leeftijdscategorieën

Voor dit seizoen is er een wijziging doorgevoerd in de leeftijdscategorieën aangezien drie categorieën vervallen zijn. Bij zowel de snowboarders als de skiërs zijn de Junior categorieën geschrapt en dit betekent dat deze deelnemers in het vervolg mee zullen doen aan de Senior categorieën. Dit is de nieuwe indeling vanaf dit seizoen gebaseerd op geboortejaar:

Snowboard:

– Youth Men 2005 t/m 2008
– Rookie Men 2002 t/m 2004
– Senior Men 2001 en ouder
– Rookie Women 2002 t/m 2008
– Senior Women 2001 en ouder

Ski:

– Youth Men 2003 t/m 2008
– Senior Men 2002 en ouder
– Senior Women 2008 en ouder

Wedstrijdlicentie

Belangrijk om te weten is dat je vanaf seizoen 2016/2017 een nationale wedstrijdlicentie aan moet vragen om mee te kunnen doen aan de Dutch Cup competities. Deze licentie kost €7,50 per jaar en is aan te vragen via deze website.

Aan deze licentie hangen ook nog een paar voorwaarden dus zorg dat je de zaakjes op orde hebt. Zonder deze licentie kan je dus niet starten aan je wedstrijden! Dit zijn de voorwaarden om zo’n wedstrijdlicentie aan te vragen:

– Je bent lid van de Nederlandse Ski Vereniging
– Je hebt een verzekering voor deelname aan wedstrijden. De NSkiV reisverzekering is hiervoor geschikt.
– Als je voor de eerste keer een wedstrijdlicentie aanvraagt moet je een kopie van je ID kaart of je paspoort sturen naar sportsecretariaat@nederlandseskivereniging.nl. Op deze website kan je controleren of je eerder al een licentie hebt gehad. Ben je te vinden, dan heb je al een licentie gehad.
– De wedstrijdlicentie moet minimaal 10 dagen voor je eerste wedstrijd aan zijn gevraagd.

Bij de aanvraag moet je bovendien aangeven of je lid bent van een team (alleen bij de NSkiV aangesloten teams) en als je een snowboarder bent is het ook belangrijk dat je opgeeft of je een regular of goofy stance hebt. Dit wordt allemaal gedaan om ervoor te zorgen dat de wedstrijdorganisatie direct de juiste informatie heeft van alle deelnemers en de startlijsten en resultaten sneller afgehandeld kunnen worden.

Kalender

De kalender van de Dutch Cup is dit jaar nog uitgebreider ten opzichte van vorig jaar, toen stonden er in totaal tien evenementen op de planning waarvan er één afgelast werd. Dit jaar is dit aantal uitgebreid naar twaalf wedstrijden en komen er ook nog eens nieuwe locaties aan bod. Check hieronder de volledige wedstrijdkalender:

Datum Wedstrijd Locatie
18 september 2016 Slopestyle Snowplanet Velsen-Zuid
2 oktober 2016 Slopestyle Masters De Uithof Den Haag
12 november 2016 SHRED Masters SnowWorld Landgraaf
4 februari 2017 Slopestyle Masters SnowWorld Landgraaf
11 maart 2017 Slopestyle Masters Montana Snowcenter
26 maart t/m 1 april 2017 NK Big Air, Slopestyle, Halfpipe Laax Zwitserland
9 april 2017 Slopestyle SnowPlanet Velsen-Zuid
16 april 2017 Big Air Skidome Rucphen
7 mei 2017 Slopestyle Skidome Rucphen
13 mei 2017 Slopestyle Masters SnowWorld Zoetermeer
20 mei 2017 Slopestyle FINALS SnowWorld Landgraaf
21 mei 2017 Big Air FINALS SnowWorld Landgraaf

Wedstrijdverslagen

Uiteraard zijn wij dit jaar weer aanwezig bij de Dutch Cup wedstrijden om wedstrijdverslagen te schrijven en ook heel veel foto’s te schieten. Ben je benieuwd wat je van ons kan verwachten? Check dan alvast deze pagina om de verslagen van het vorige seizoen terug te lezen compleet met foto’s van alle wedstrijden!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws