Nieuws - 20 december 2016   10:08 Het Gilson x Qortek snowboard is smart én heeft z’n eigen elektriciteit!

Door:

Dit board lijkt zo uit een episode van Signal Snowboard’s Every Third Thursday te komen, maar niets is minder waar. Het Qortek snowboard van Gilson gaat namelijk serieus in productie terwijl het board helemaal tjokvol fancy gadgets zit en zelfs z’n eigen stroom op kan wekken! 

Door de jaren heen hebben we aardig wat rare gadgets gezien en tegenwoordig moet blijkbaar zo’n beetje alles smart zijn. Van ‘slimme’ boots die eigenlijk niks anders doen dan die ene wintersport app op je smartphone tot goggles met een compleet Heads Up Display waar je allerlei informatie op kan zien. Buiten de fancy creaties van Signal Snowboards om zijn snowboards best wel gewoon gebleven maar daar komt nu verandering in.

In samenwerking met het bedrijf Qortek heeft Gilson een snowboard ontwikkeld dat data op kan slaan op een manier die je tot dusver nog niet hebt gezien en daarnaast kan het board ook nog eens z’n eigen energie opwekken. Dit doet het board door gebruik te maken van zonnepanelen maar zitten ook strips in verwerkt die kinetische energie om kunnen zetten in elektriciteit. Terwijl jij over de sneeuw heen ragt maakt je board dus power!

Deze elektriciteit wordt gebruikt om en reeks sensoren van stroom te voorzien en om de verzameling van data mogelijk te maken. Met het board kan je allerlei dingen meten die tot nu toe nooit mogelijk waren, zoals de hoeveelheid kracht tijdens het carven, de hoeveelheid power tijdens een jump en het board kan zelfs automatisch reddingsdiensten inschakelen wanneer het mis gaat. Als jij een klap maakt met een grote kracht en je blijft daarna een lange tijd stilliggen dan wordt je GPS locatie automatisch doorgestuurd naar de reddingsdiensten.

Dit snowboard is op dit moment nog in de prototype fase maar Gilson en Qortek hebben er in totaal al drie jaar aan gewerkt. Wanneer dit board daadwerkelijk op de markt komt is nog niet bekend, maar je kan je al wel vast inschrijven om up to date te blijven over alle ontwikkelingen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws