Nieuws - 15 april 2016   13:12 Einde van een tijdperk, iF3 Film Festival stopt ermee!

Door:

Jarenlang was iF3 dé plek waar de allerbeste freeski films bij elkaar kwamen in de hoop een van de awards mee naar huis te kunnen nemen, maar die periode is voorbij. Het iF3 Film Festival stopt ermee en het merk slaat een andere weg in!

Na negen succesvolle edities is het doek nu dus gevallen, dit jaar worden er geen iF3 awards weggegeven! Félix Rioux, initiatiefnemer van iF3 heeft dit in een open brief laten weten. “De wereld van grootschalige ski lifestyle events is aan het veranderen. Het is voor ons helaas geen levensvatbaar project meer en een wijziging in het bedrijf was nodig.”

Dit betekent overigens niet dat de naam iF3 nu helemaal zal verdwijnen, integendeel! Het merk gaat zich nu richten op het uitgeven van de iF3 licentie aan andere promoters die hun eigen evenementen op kunnen zetten en daarnaast gaan ze een ondersteunende functie invullen op het gebied van communicatie en sales. Het grote event in Canada waar ieder jaar de iF3 Awards gehouden werden zal dus niet meer doorgaan, maar andere iF3 edities kunnen waarschijnlijk gewoon plaats vinden zoals normaal.

De iF3 edities zoals ze gehouden zijn in Londen, Amsterdam en Japan zullen weinig merken van deze wijziging omdat deze evenementen al volgens een dergelijke licentie deal werkten en de komende maanden gaan er nog meer van dit soort events aangekondigd worden. Ze hebben ook aangegeven dat er een licentiedeal in Montreal aan zit te komen om het iF3 Film Festival te vervangen, maar dit event zal een totaal andere opzet hebben dan voorheen!

Félix Rioux heeft in zijn brief overigens laten weten dat hij het ook erg jammer vind dat de awards dit jaar niet doorgaan. “Wat betreft de iF3 Movie Awards, ik weet zeker dat veel filmmakers, atleten en fans teleurgesteld zijn over het feit dat er dit jaar geen ceremonie gehouden zal worden. Het is erg jammer, maar we zijn wel op zoek naar potentiële kandidaten om de taken van het produceren en hosten van ‘s werelds enige onafhankelijke ski film awards over te nemen. Wij zullen in ieder geval bezig blijven met het keuren van de beste films en deze naar alle internationale iF3 evenementen brengen.”

Het is dus absoluut het einde van een tijdperk, al is er nog hoop dat de awards in de toekomst gewoon weer terugkeren!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws