Nieuws - 22 februari 2016   14:25 Het nieuwe grootste skigebied van Oostenrijk staat in Vorarlberg!

Door:

Het skigebied Ski Arlberg zal vanaf volgend seizoen officieel het grootste gebied worden van heel Oostenrijk en dat terwijl we dit jaar net een nieuwe recordhouder hebben! Lech wordt verbonden met St. Anton door nieuwe liften en het resultaat is meer dan 305 kilometer aan pistes. 

Deze uitbreiding zat al even in de lucht maar dit soort projecten worden niet zomaar uitgevoerd. Ze moeten door allerlei instanties goedgekeurd worden, er moet geld op tafel komen en dan moeten de bewoners van de dorpen er ook nog mee akkoord gaan! Inmiddels lijkt alles rond te zijn en hebben we vanaf volgend seizoen dus nog meer aaneengesloten pistes in Oostenrijk.

Om deze nieuwe verbinding tussen St. Anton en Lech voor elkaar te krijgen worden er in totaal vier nieuwe liften gebouwd en komt er ook een nieuwe piste te liggen. De nieuwe Flexenbahn wordt de belangrijkste nieuwe lift, dit wordt een 10-persoons gondel die 2400 man per uur naar boven kan brengen. Daarnaast komen er nog drie stoeltjesliften bij om de aansluiting compleet te maken en ervoor te zorgen dat het écht een goed aan elkaar gekoppeld skigebied gaat worden.

De nieuwe piste die aangelegd zal worden heeft een lengte van 1,8 kilometer en een hoogteverschil van 562 meter. Uiteraard hangt er een aardig kostenplaatje aan deze verbinding, de nieuwe ontwikkelingen gaan namelijk 35 miljoen euro kosten, maar de Oostenrijkers hebben er vertrouwen in dat deze uitbreiding nodig is om de concurrentie aan te gaan met Frankrijk. Daar liggen namelijk al jarenlang de grootste aaneengesloten gebieden terwijl de skigebieden in Oostenrijk normaal gesproken veel meer versplinterd zijn.

Ski Arlberg heeft laten weten dat deze uitbreiding klaar moet zijn voor het volgende wintersportseizoen, dus deze zomer zal er hard gewerkt worden!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws