Nieuws - 5 december 2015   13:07 Het Oostenrijkse Kappl gaat onderdeel worden van Ski Arlberg

Door:

Kappl, natuurlijk bekend vanwege zijn rol in de Freeride World Tour, gaat uitbreiden. Er liggen plannen om Kappl uit te breiden met een verbinding naar het veel grotere Ski Arlberg waardoor St. Anton vanuit het dorp te bereiken is! 

Kom maar door met dit soort plannen! Dergelijke uitbreidingen zorgen er namelijk alleen maar voor dat je veel meer pistekilometers kan pakken, dus wij juichen het absoluut toe. Kappl is op dit moment niet heel erg groot met zijn 42 kilometers aan pistes, maar biedt natuurlijk wel aardig wat freeride mogelijkheden. Het is niet voor niets dat de Freeride World Tour twee jaar op rij naar Kappl is gekomen terwijl het in Fieberbrunn allemaal niet mogelijk was!

Deze plannen liggen overigens al een tijdje op tafel, maar uiteraard moesten ze eerst goedgekeurd worden door allerlei instanties. Een goedkeuring krijgen van milieuorganisaties is meestal het moeilijkste, maar die is inmiddels binnen waardoor de verbinding er echt lijkt te gaan komen.

Om de verbinding tussen Kappl en St. Anton mogelijk te maken moet er wel flink met geld gesmeten worden, in totaal gaat het project namelijk zo’n 45 miljoen euro kosten. Met dit bedrag gaan ze een nieuwe gondel en een stoeltjeslift aanleggen, net als drie volledig nieuwe skipistes. Bovendien wordt er flink geïnvesteerd in nog meer sneeuwkanonnen en gaat ook de lokale infrastructuur op de schop.

Wanneer de verbindingen tussen deze skigebieden afgerond zal zijn is nog niet bekend, maar aangezien de plannen nu net goedgekeurd zijn zal het nog wel een paar jaar duren voordat het hele project klaar is. De Oostenrijkers zetten hiermee in ieder geval de nieuwe trend voort, waarbij de skigebieden alleen maar groter worden om te concurreren met de massive resorts in bijvoorbeeld Frankrijk.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws