Nieuws - 27 maart 2017   13:44 HexH2O komt met compleet waterdichte drone

Door:

Een beetje zelfrespecterende wintersportfanaat heeft tegenwoordig wel een drone liggen, anders tel je echt niet meer mee. Er is alleen één issue: je kan niet vliegen in de regen! Daar heeft QuadH2O wat op gevonden. De HexH2O is een compleet waterdichte drone! 

De drones schieten als paddestoelen uit de grond! Eerst waren het de actioncams die door iedereen gemaakt werden en nu zijn de kleine drones met een camera als volgende aan de beurt. Het probleem met de meeste drones is dat je tijdens een flinke regenbui of als het keihard sneeuwt eigenlijk niet kan vliegen omdat ‘ie niet waterdicht is. Sta je dan, met je peperdure drone!

QuadH2O heeft daar iets op bedacht, zij hebben een compleet waterdichte drone ontwikkeld die je gewoon door zware regen kan laten vliegen zonder dat je een heel prijzig stukje nutteloos plastic in je handen hebt. Dit hebben ze gedaan door er een compleet waterdichte case te bouwen waar alle componenten in zitten, waaronder de gimball met camera.

Om het helemaal compleet te maken gaan ze zelfs nog een stapje verder, aangezien de HexH2O ook nog eens op het water kan landen en zelfs net onder het wateroppervlak kan filmen. Zo waterdicht is dat ding dus! Zelfs de motoren kunnen heel wat water hebben dus hoef je echt niet bang te zijn dat je je drone verzuipt als je toevallig boven het water aan het filmen bent of wanneer het plenst als een gek.

HexH2O

Qua hardware heeft QuadH2O ook een verstandige keuze gemaakt, ze hebben namelijk niet alle onderdelen zelf ontwikkeld. DJI heeft voor dergelijke bedrijven allerlei producten te koop en daarom hebben ze een DJI gimball met camera in de HexH2O gestopt. Het resultaat is dat de drone in een 4K resolutie kan filmen en dat alles gestreamd kan worden naar de DJI Go app op je smartphone met de zogenaamde DJI Lightbridge, over een afstand van 3,5 kilometer.

En dan nu door naar het grote nadeel: het prijskaartje. Want holy shit wat is dit ding stervesduur! Het prijskaartje is $6.449 wat neerkomt op meer dan 6.100 euro. Oftewel, het kost je een paar ribben om onder alle omstandigheden te kunnen vliegen. QuadH2O lijkt zich dan ook vooral te richten op de pro-markt, maar dat is met een vliegtijd van ongeveer 30 minuten ook nog een lastige. Wel heeft de drone in totaal zes armen met propellors terwijl er eigenlijk maar vier nodig zijn om te kunnen vliegen. Heb je tijdens je vlucht een crash en één van de zes armen gaat kapot, dan kan je alsnog gewoon door blijven vliegen!

HexH2O

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws