Freeride. Nieuws - 26 augustus 2020   18:25 High Five Festival 2020 in Annecy gecanceld vanwege coronavirus

Door:

Aii… Slecht nieuws uit Frankrijk. Vanwege het coronavirus zal het High Five Festival in Annecy dit jaar geen doorgang gaan vinden.

Daarmee is het High Five Festival meteen ook het eerste film festival dat de stekker er voor dit jaar uit heeft getrokken.

Eerlijk is eerlijk: we hielden er al wel rekening mee en we gokken dat het voor jou ook niet helemaal uit de lucht komt vallen. Maar goed, altijd jammer als er iets officieel afgelast wordt, right?

Het High Five Festival in het Franse Annecy is namelijk dé plek waar je moet zijn wanneer je de grote ski films op groot scherm wil meemaken. De internationale top komt daar veelal ook nog eens naartoe en dit alles in combinatie met de plek maakt dat je een onvergetelijk weekend krijgt.

Eh, zou gaan krijgen.

Eh, volgend jaar gaat krijgen.

“Oui, il n’y aura pas de #HighFiveFestival cette année. Un cas de force majeure qui ne sera pas mineur pour nous. On ose à peine y croire et pourtant c’est comme ça, pas autrement. Rendez-vous les 1, 2 et 3 octobre 2021 pour le « vrai-faux » anniversaire du High Five” luidt het officiële statement van de High Five Festival organisatie. Nu kunnen we je zonder schaamte vertellen dat ons Frans nogal roestig is geworden nadat we het vak op de middelbare school hebben laten vallen, maar de foto die erbij komt maakt een hoop duidelijk:

Plus, van wat we er van begrijpen was daarna de link met het coronavirus niet veel later al gauw gelegd. De tekst heeft het verder over overmacht en dat ze er volgend jaar weer bij zijn, wat natuurlijk een ongelofelijk aderlating is. Hoe het hier in Nederland verder zal gaan met bijvoorbeeld het Freeride Film Festival in Amsterdam is uiteraard nog enkel gissen.

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride