Nieuws - 21 februari 2019   9:31 Hond overleeft zes dagen onder een lawine

Door:

Wait, what? Een hond heeft een klein wondertje weten te flikken. Na zes dagen vermist te zijn wist het beestje zichzelf uit te graven! 

Het voorval gebeurde in IJsland. Een hond genaamd Þota, waarvan we zelf ook werkelijk geen flauw idee van hebben hoe we het uit moeten spreken, heeft daar in totaal zes dagen onder een lawine gelegen. Hoe de hond dit precies heeft kunnen overleven is onduidelijk, maar alles is helemaal in orde!

Zondag een week geleden was de hond aan het rondrennen bij de boerderij van z’n baasje, toen de hond ineens weg was. ‘s Avonds kwam de hond ook nog steeds niet terug en door recente sneeuwval was het baasje al bang voor wat er zou zijn gebeurd. Met vrienden heeft hij de dagen erna gezocht in de omgeving, heeft hij ook een drone de lucht in gestuurd en aangezien er veel lawineactiviteit in de omgeving was, had hij niet verwacht dat hij Þota nog terug zou kunnen zien.

Toch kwam op zaterdagochtend Þota ineens weer aanlopen alsof er niets aan de hand is geweest. Na een uitvoerige knuffelsessie en het beestje eten te geven heeft de eigenaar de pootafdrukken in de sneeuw nagelopen en uiteindelijk kwam hij bij een lawine uit. De hond heeft daar lange tijd onder gelegen en heeft zichzelf in die zes dagen tijd vakkundig uit weten te graven. Hoe de hond niet is overleden aan zuurstofgebrek of onderkoeling is nog een raadsel, maar volgens z’n baasje maakt de hond het goed en is er niks aan ‘m te merken.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

De gesprekken hebben een tijdje mogen duren, maar nu is de inkt toch echt op het contractuele papier gekomen. Daarmee mag Isabelle Hanssen het ook aan de grote klok hangen en rijdt ze voortaan voor de blikkengigant Monster Energy. Tijd om eens met de Nijmeegse Halfpipe skister te kletsen dus! Lees Meer…

Meer Nieuws