Nieuws - 25 maart 2022   16:24 Honderden studenten verlaten Risoul na ‘onwel worden’ tijdens après-ski

Door:

In het Franse Risoul is een flinke hitshow aan het rommelen. Honderden Nederlandse studenten zijn eerder vertrokken uit het dorp, nadat negen studenten onwel zijn geworden tijdens de après-ski! 

450 studenten van het Utrechtse Studentencorps waren aanwezig in het Franse Risoul, maar zijn eerder weer naar huis gegaan nadat in totaal negen studenten op twee opeenvolgende avond onwel zijn geworden tijdens de après-ski. Vijf van hen moesten zelfs naar het ziekenhuis vanwege de klachten.

De klachten waren allemaal vergelijkbaar: men zakte door de benen, begon hevig te trillen, schuimbekken, paniekaanvallen of geheugenverlies. En dat terwijl daar volgens het studentenbestuur geen normale aanleiding voor was.

La Grotte du Yeti

De bar La Grotte du Yeti: wie kent ‘m niet? Het is dé feest tent in het Franse Risoul en deze locatie speelt een sleutelrol in deze soap, alles gebeurde namelijk op deze locatie. En om het helemaal compleet te maken: blijkbaar speelt er al langer het nodige rondom La Grotte du Yeti.

Alles zou te maken hebben met GHB, althans dat stelt een grote groep mensen, waaronder studenten, op social media. Er gaan al langere tijd geruchten van veel GHB-vergiftigingen in Risoul en dan specifiek bij La Grotte du Yeti. In ieder geval enkelen van de studenten die onwel zijn geworden zeggen dat dit komt door een GHB-vergiftiging in de bar al ontkent La Grotte du Yeti dit aan alle kanten.

Wantrouwen

De studenten zijn vervolgens vertrokken doordat ze zich niet meer veilig voelden en daarnaast hebben ze aangegeven dat ze het gevoel krijgen dat de beveiliging van de barren in het dorp niets doet om dit te voorkomen en in sommige gevallen het zelfs faciliteert. Er zou in het dorp zelf veel wantrouwen zijn richting het vaste bewakingsteam, het barpersoneel van La Grotte du Yeti en ook andere groepen vakantiegangers.

Vanuit de politie is het nog niet bevestigd of het hier om GHB-vergiftigingen gaan, het bloedonderzoek zal dit de komende dagen definitief moeten gaan bevestigen.

Statement van La Grotte du Yeti

Door deze groep studenten die naar buiten gekomen is met dit verhaal, is het op social media aardig los gegaan over GHB in La Grotte du Yeti. Het Instagram account studenten.memes heeft enkele verhalen verzameld, waarin men aangeeft dit wel te herkennen:

La Grotte du Yeti zelf ontkent iedere vorm van betrokkenheid en ontkent ook dat de veiligheid van bezoekers niet gegarandeerd kan worden. Ze geven aan dat er bij hen niets bekend is over drogeren met GHB en dat ze juist al een lange tijd een anti-drugs campagne draaien.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws