Nieuws - 27 oktober 2018   10:05 ‘Hoogste Tour de France ooit’ komt naar Tignes, Val Thorens en Valoire

Door:

Een rondje skigebieden in de Tour de France! Geen klassieke klim naar de Alpe d’Huez, maar wel een paar andere grote klimmen die wintersportfans bekend voor zullen komen. Het gaat de hoogste Tour de France ever worden en ze gaan dus langs bekende gebieden! 

Het is geen metervreten in de sneeuw, maar het is wel een aardige bekendmaking vanuit Frankrijk. Vandaag heeft de organisatie officieel de route voor de Tour de France bekend gemaakt en het gaat nu al de geschiedenisboeken in als de hoogste Tour die ooit verreden is geworden.

In de komende Tour zitten vijf grote beklimmingen en van die vijf beklimmingen zijn drie finishes boven de 2.000 meter hoogte. De zwaarste Cols gaan de Col d’Izoard, de Col du Galibier en de Col d’Iseran worden, waarbij de laatste tevens de hoogste geasfalteerde weg van heel Europa is en richting het stuwmeer van Tignes gaat.

Tour de France

De zwaarste Alpen etappes gaan allemaal in de laatste week verreden worden, waarbij op 25 juli van Embrun naar Valloire gefietst zal worden. Op 26 juli staat de etappe van Saint-Jean de-Maurienne naar Tignes aangedaan worden en dan tot slot nog een monster bergetappe van Albertville naar Val Thorens op 27 juli. Yep, dat slingerweggetje wat je iedere keer af moet leggen als je naar Dutchweek gaat rijden? Die moeten ze aankomend jaar dus op de fiets af gaan leggen.

Bekend terrein dus voor de trouwe wintersportfan, maar voor de Nederlandse fans kan het maybe toch nog een beetje slecht nieuws zijn. Insiders claimen namelijk dat deze route van de Tour, met dus de hoogste etappes in de geschiedenis van de wielerronde, er wel eens voor kunnen zorgen dat Tom Dumoulin hem aan zich voorbij laat gaan. “Het is een hele zware route. Meer individuele tijdritten zouden voor mij beter zijn, dus het is geen ideale ronde, maar dat was dit jaar ook het geval. Er zitten veel zware klimmen in de tweede helft van de tour en de Alpen zullen doorslaggevend zijn”, aldus Dumoulin tegenover de Britse Independent. Dumoulin is geen klim expert en hij liet eerder weten dat zijn deelname pas besloten gaat worden bij het bekendmaken van de route, maar tot dusver heeft hij nog niets laten weten.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws