Nieuws - 21 september 2016   18:08 iF3 International Freeski Film Festival komt weer naar Amsterdam! – Update

Door:

Heb je je agenda bij de hand? Mooi! Zet maar een dikke vette cirkel rond vrijdag 7 oktober want dan is het tijd voor winterse gezelligheid met heel veel brute films in Amsterdam. iF3 International Freeski Film Festival doet namelijk ook dit jaar onze hoofdstad aan en deze keer gaat er zelfs een stukje Nederlandse trots in premiere! Update: De tijden zijn bekend!

Jawel, het is weer zo ver! Een avond vol met ski films compleet met de nodige drankjes, een party en natuurlijk heel veel gezelligheid. De perfecte manier om je winterseizoen af te trappen, toch? Op 7 oktober 2016 komt iF3 weer richting Amsterdam en deze keer gaat het event plaats vinden in de Zuiveringshal op het Amsterdamse Westergasterrein.

Tijdens deze avond krijg je de allernieuwste ski films te zien die dit seizoen in premiere gaan en dan worden ze ook nog eens aangekondigd door enkele internationale atleten zelf! Oftewel, dit is een avond waar je als zelf respecterende wintersportfanaat gewoon bij moet zijn. Maar goed, welke films staan er eigenlijk op het programma?

PVS Company – Backyards Project

In deze film krijg je de winterse visie te zien van Sam Favret, de man die al aardig wat grote wedstrijden op z’n naam heeft geschreven. Backyards Project gaat van Sam’s achtertuin Chamonix door naar het altijd imposante Alaska en zelfs Indonesië komt aan bod, al zal je daar geen sneeuw tegenkomen. Check hieronder de trailer:

Inspired Media – Tanner Hall’s Ring the Alarm

Als Tanner Hall met een gloednieuwe film aankomt dan weet je dat het weer epic gaat worden! Ring the Alarm is één van de films waar wij in ieder geval al lang naar uitkijken en hij is gewoon aanwezig op iF3 Amsterdam. Tanner is twee jaar lang samen met zijn vrienden én Rockstar Energy bezig geweest om dit project in elkaar te draaien waarvoor ze onder andere naar Alaska en het Canadese British Columbia zijn geweest. Kan hij de hype waarmaken?

Lees hier meer over Ring the Alarm!

Legs of Steel – Locals & Lofoten Squaw

Deze keer geen complete film van Legs of Steel, daar hebben de heren toch écht iets meer tijd voor nodig. Na het immense succes van Passenger komen ze waarschijnlijk volgend jaar weer met een volledige film aanzetten, maar tot die tijd laten ze ons in ieder geval niet in de steek. Lekkere beelden gegarandeerd!

Walt Wonder Schmidt – Hoe wit voelt

We kunnen een heel mooi verhaal ophouden over wat dit gaat worden, maar eerlijk gezegd weten wij net zoveel als jij! Wij laten ons dan ook lekker verrassen tijdens iF3.

Poorboyz Productions x Stept Studios – Bobby Brown’s Be Water

Bobby Brown kennen we natuurlijk vooral van z’n freestyle avonturen maar ook in de poedersneeuw staat hij absoluut z’n mannetje! Sterker nog, in de trailer van deze film zien we gelijk een unit van een jump voorbij komen in de backcountry met een heel hoog HOLY SHIT gehalte. Het lijkt er dan ook op alsof dit een aardig staaltje filmwerk is geweest als wij zo naar de beelden kijken. Check hieronder alvast de trailer!

Shades of Winter – Between

De dames van Shades of Winter zijn ook weer bezig geweest om een gloednieuwe film in elkaar te zetten! Deze nieuwe film gaat door het leven als ‘Between’ en ze hebben al laten weten dat alles in 4K gefilmd is. Janina Kuzma, Julia Mancuso, Matilda Rapaport, Sandra Lahnsteiner, Tiril Christiansen, Emma Dahlström en Nadine Wallner doen er allemaal aan mee en dit is eigenlijk het enige wat we tot dusver weten van deze film. Tijdens iF3 in Amsterdam krijgen we een ‘Special Preview’ voorgeschoteld van Between, wij zijn in ieder geval benieuwd!

Update: De trailer staat ondertussen ook te shinen op het internet, bekijk ‘m hieronder!

Field Productions – Supervention 2

Dit is ongetwijfeld dé skifilm met de hoogste verwachtingen van het seizoen! Er is twee jaar aan gewerkt en tijdens iF3 Amsterdam krijgen we de volledige film al te zien, zelfs nog voor de grote premiere die later pas in Oslo plaats zal vinden.

In Supervention 2 komen onder andere Aksel Lund Svindall en Jesper Tjäder voor, twee namen die al aardig wat strepen hebben verdiend binnen de wintersportscene. Zoals ze het zelf zeggen geeft deze film je een unieke kijk in de wereld van het skiën én snowboarden, waarbij onder andere de wilskracht en motivatie om gevaren, angsten en blessures te overkomen uitvoerig aan bod gaan komen. Hoe dan ook, als we de trailer checken dan gaat het gewoon een f*cking epische film worden!

Overigens ook heel er mooi om te weten, Jesper Tjäder zal zelf aanwezig zijn tijdens iF3 Amsterdam om de film te introduceren en uiteraard is hij aanwezig om al jouw vragen te beantwoorden. Dus wilde je altijd al weten hoe hij z’n tricks zo smooth weet te gooien? Pak er een pilsje bij en vraag ‘m in Amsterdam alles wat er in je opkomt!

Perspective Studios – Enjoy the Ride

Last but not least, een stukje Nederlandse trots op iF3 Amsterdam! Aan deze film hebben namelijk de Nederlandse skiërs Elia Mitalas en Vincent Renooy mee gedaan en zoiets mag je natuurlijk niet missen. Dit is gelijk de eerste keer dat deze film vertoond wordt, zelfs nog voor de officiële premiere die later plaats zal vinden tijdens iF3 Londen! En we kunnen ook alvast verklappen dat Elia Mitalas zelf aanwezig zal zijn tijdens iF3 Amsterdam, dus dan kan je ook hem zoveel mogelijk vragen stellen over het urban avontuur in Spanje.

Meer informatie over deze film kan je in dit artikel vinden, compleet met de eerste reactie van Elia en Vincent!

Algemene informatie én winactie

Nu je weet welke films er draaien is het natuurlijk ook wel belangrijk om te weten waneer je paraat moet staan. Op vrijdag 7 oktober gaat iF3 om 19.00 uur van start in de Zuiveringshal op het Westergasterrein. Dit terrein ligt niet ver van Amsterdam Centraal en is ook met het OV prima te bereiken! Het feest gaat door tot 02.00 uur ‘s nachts dus houd daar rekening mee als je met het OV moet komen.

Zorg in ieder geval dat je jezelf op aanwezig zet bij de officiële eventpagina, die is hierrr te vinden. Om van deze films te genieten moet je ook een kaartje hebben en deze zijn nu alvast te koop. Een Early Bird ticket is nu nog beschikbaar voor €15,- maar als je langer wacht dan kost het je straks een euro meer, normale tickets kosten namelijk €16,-. Je kaartjes bestellen doe je via deze link.

Tijdens iF3 Amsterdam zal er overigens nog meer aanwezig zijn dan alleen maar films, er kan namelijk ook gewoon gefeest worden! Boehmer en Rob Black zijn dit jaar aanwezig om iedereen van de nodige beats te voorzien en brouwerij Troost zorgt ervoor dat er genoeg bier aanwezig is voor een gezellige avond. Wat wil je nog meer?

Winactie

Zoals ieder jaar worden er ook dit jaar weer prijzen weggegeven tijdens iF3 Amsterdam en voor deze editie hebben ze een heel goed prijzenpakket weten te fixen. GoPro is namelijk de officiële sponsor van dit event en ze hebben er ook meteen voor gezorgd dat je de nieuwste producten kan winnen! Jawel, als je een grote mazzelaar bent kan jij tijdens iF3 de trotste eigenaar worden van een nieuwe GoPro HERO5 camera of misschien zelfs wel de Karma drone. Hoe je deze prijzen kan winnen blijft nog even geheim, maar iF3 heeft al wel laten weten dat je daarvoor de eventpagina op Facebook in de gaten moet houden.

iF3

Al met al dus een avond die je zekers te weten moet bijwonen want zeg nou zelf… Ring the Alarm, Supervention II en Enjoy The Ride, die wil je toch gewoon zien?! Share dus snel dit bericht en laat al je vrienden weten waarom ze mee moeten, zo maken we er met z’n allen een mooie avond van!

Update 6 oktober

We hebben een update voor je! Inmiddels zijn ook de tijden bekend van de films die tijdens iF3 getoond gaan worden, net als nog wat meer nuttige informatie. Check hieronder alvast de timetable voor iF3 International Freeski Film Festival Amsterdam:

18:00 –  Deuren open, de eerste 30 aanwezigen krijgen een neckwarmer van Mons Royale x Freeride World Tour dus zorg dat je op tijd binnen bent!
19:00 – Eerste film, Legs of Steel – Lofoten Squaw
19:15 – PVS Company – Backyards Project. De crew zal deze film zelf introduceren!
20:00 – Walter Wonder Schmidt – Hoe wit voelt. Geïntroduceerd met een persoonlijke noot van de crew.
20:20 – Field Productions – Supervention 2. Jesper Tjäder zal deze film zelf introduceren!
22:15 – Pauze
22:45 – Perspective Studio’s – Enjoy the Ride
23:00 – Shades of Winter – Between. Een speciale preview van deze all-girl film.
23:15 – Inspired Media – Ring the Alarm

De oplettende lezer zal al hebben gezien dat er een film mist in dit lijstje. Bobby Brown’s Be Water kan niet getoond worden omdat de crew de edit helaas niet op tijd af krijgt!

Verder is het handig om te weten dat je tijdens het event je drankjes betaalt met munten. Deze zijn bij de ingang te koop voor €2,50 per munt en een biertje of een frisje kost één munt. Een glas wijn of een speciaal biertje van Brouwerij Troost kost anderhalve munt. Pinnen heeft in ieder geval de voorkeur, of anders gepast betalen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws