Nieuws - 2 december 2016   8:51 Indoor-skihallen neppen de boel, de lengtes kloppen niet!

Door:

HA! Busted! Die indoor-skihallen komen steeds dichter bij het echte werk. De sneeuw wordt beter, er zijn stoeltjesliften te vinden en ook zij naaien je volle bak als het op de lengte aankomt. Na wat meetwerk blijkt namelijk dat de lengte van skihallen voor geen ene meter klopt en de skihallen ontkennen het niet eens! 

Dat skigebieden heel wat pistemeters uit hun duim zuigen is geen nieuws meer en zelf proberen ze het aan alle kanten goed te praten. “Onze pistes zijn zo breed, we kunnen ‘m wel drie keer rekenen!” of: “Wij meten het pad van de skiër die bochten maakt en dus zijn de pistes langer.” Right. Want als jij op de snelweg een aantal keer van baan moet verwisselen geven de verkeersborden ook ineens aan dat je meer meters moet maken. Het is inmiddels zo erg dat er een serieus keurmerk in het leven is geroepen om pistes op één manier te meten en blijkbaar mogen die mensen ook wel een keer naar Nederland komen. Wintersporters heeft alle Nederlandse skihallen opgemeten en de resultaten zijn bijzonder te noemen!

Van alle gemeten indoor-hallen is er maar één waarvan de pistemeters kloppen en dat is SnowWorld Zoetermeer, die hebben precies 300 meter zoals ze adverteren. Maar ja, als je dan kijkt naar SnowWorld Landgraaf worden er zonder pardon heel wat meters bijgeluld. Hoeveel? 133 meter om precies te zijn! Oftewel, dat is qua lengte een hele indoor-hal die simpelweg niet bestaat. Van die 520 geclaimde meters klopt dus helemaal niks en SnowWorld Landgraaf gaf de volgende reactie tegenover Wintersporters: “Je hebt gelijk, de baan in Landgraaf is geen 520 meter lang maar zo’n 100 meter korter. Voordat SnowWorld gebouwd werd, lag er op die plek een buitenpiste. In het reclamemateriaal van deze baan werd gesproken over 520 meter. Wij hebben dat altijd aangehouden, nadat wij de buitenbaan hadden overgenomen en voorzien van een overkapping. Dit temeer omdat een aantal van de buitenlandse banen om Landgraaf heen ook meer lengte opgeven dan zij daadwerkelijk hebben.”

Landgraaf staat met z’n 34% verschil behoorlijk hoog in het lijstje van overtreders maar SnowPlanet Spaarnwoude doet het nog een stukje erger. Uit de meting blijkt dat de baan 170 meter lang is terwijl ze zelf claimen dat het om 230 meter gaat, dit zou een verschil van 35% in lengte zijn. SnowPlanet trekt deze meting zelf in twijfel en daarom is directeur Richard Kokke zelf op pad gegaan met een meetlint waarmee hij op 200 meter uitkwam. Het blijft natuurlijk ook de vraag hoe precies de meting van Wintersporters is maar aangezien ze zelf zeggen dat ze gebruik maken van high-tech lasermeters is het wel duidelijk dat de opgegeven meters vaak niet kloppen.

Lees je dit nou als skihal en denk je “maar onze meters kloppen wel degelijk!” dan mag je altijd even mailen naar info@snowchamps.nl!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

9 augustus 2020

Zondag WTF #391

Heeft iemand Nederland verplaatst richting Afrika? Of wat is er aan de hand? Hoe dan ook, probeer nog maar een beetje af te koelen met een verse dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws