Nieuws - 9 april 2022   20:08 Instagrammer gevraagd foto’s te verwijderen na inbound lawine in Whistler

Door:

In Noord-Amerika is een flinke controverse aan het ontwikkelen. Na het delen van beelden van een lawine in Whistler, zou diegene door Vail Resorts verplicht worden om de foto’s offline te halen!

In Noord-Amerika werken skigebieden iets anders dan in Europa. Daar werkt men met een in- en out of bounds systeem. Alles inbound zit tussen de lijntjes en is veilig, alles daarbuiten is ongezekerd en daar één voet in zetten kan genoeg zijn om een hele lading gezeik op je hals te halen.

Anyway, in het Canadese Whistler is binnen het gezekerde gebied een lawine afgegaan die toen in ieder geval één skiër heeft meegesleurd. Dergelijke ongevallen mogen eigenlijk nooit gebeuren en zeker in Noord-Amerika is dat voer voor een flinke rechtszaak. Wayne Flann heeft op zijn Instagram account beelden gedeeld van deze inbound lawine, maar krijgt nu te horen van Vail Resorts dat de beelden verwijderd moeten worden.

Deze mededeling zorgt direct voor een gigantische hoeveelheid kritiek omdat Vail Resorts, de eigenaar van Whistler, dit mogelijk probeert weg te moffelen. Vail Resorts is een beursgenoteerd bedrijf en dergelijk nieuws kan uiteraard voor een flinke klap op de beurs zorgen.

In de Noord-Amerikaanse community wordt niet bepaald goed gereageerd op deze move van Vail Resorts. Velen zijn ervan overtuigd dat Vail het nieuws in de doofpot wil stoppen, in plaats van simpelweg eerlijk te zijn en lering te trekken hieruit. Vail Resorts staat er al niet al te best op bij velen, mede vanwege de manier waarop ze met de medewerkers om zijn gegaan tijdens de pandemie en het algehele beleid wat ze voeren.

Goed om te vermelden overigens: de lawine heeft geen slachtoffers veroorzaakt. De skiër die meegesleurd werd is niet begraven geweest en heeft er niks aan over gehouden, alleen zijn skistokken zijn gesloopt door de sneeuwmassa.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws