Nieuws - 12 januari 2018   15:53 ‘Interesse in lawinekunde flink toegenomen’

Door:

Kijk, eindelijk eens een keer goed nieuws over lawines! In Oostenrijk merken ze dat de interesse in het begrijpen en herkennen van lawines flink is toegenomen en dat is alleen maar positief te noemen! 

Meer wintersporters hebben interesse in het leren van alles wat te maken heeft met lawines en dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen, want hoe meer kennis er is hoe beter. Zeker dit jaar is het heel belangrijk, met de bizarre weersituatie die veel lawinegevaar heeft opgeleverd in allerlei Alpengebieden.

Aan de ene kant wil de gewone wintersporter steeds meer weten over lawines en neemt de bewustwording over de gevaren die er liggen ook verder toe, maar met name in Oostenrijk gaat men nog veel verder. Het is namelijk goed te merken dat ook het bedrijfsleven het nut van lawinetrainingen beginnen te begrijpen. Oostenrijkse bedrijven die te maken hebben met wegenbouw, het vrijhouden van wegen en zelfs leveranciers van elektriciteit, sturen het personeel steeds vaker op trainingen om lawines te leren herkennen.

Ook zijn ze er in Oostenrijk erg blij mee dat zaken als vervolgcursussen serieus genomen worden, aangezien de sneeuwsituatie nu compleet anders is dan bijvoorbeeld 3 tot 4 jaar geleden. “Het is heel belangrijk om onze communicatiewijzen aan te passen en kennis over te blijven dragen. De situatie is nu heel anders dan een aantal jaar geleden. De methodes om lawines te ontdekken worden ook steeds preciezer en dit moet gecommuniceerd worden”, aldus een woordvoerder van de lawinedienst in Salzburg.

Lawinediensten geven aan dat iedereen die interesse heeft om zich buiten de pistes te begeven er goed aan doet om zo’n cursus te volgen en dit blijven ze dan ook aanmoedigen. Iedereen die meer kennis heeft over lawines kan er voor zorgen dat de hoeveelheid lawineongevallen flink teruggedrongen wordt!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws