Nieuws - 24 mei 2018   20:48 Internetbedrijf uit Letland verstopt $50.000 aan cryptomunten op Mount Everest

Door:

Je moet iets om je cryptocurrency een beetje aandacht te geven… toch? Een nieuwe cryptocoin is onlangs live gegaan en een aantal ervan, met een waarde van $50.000, liggen bovenop Mount Everest! 

Het Letse bedrijf ASKfm, bekend vanwege het muzikale sociale netwerk dat onder andere via Spotify gekoppeld kan worden, is blijkbaar volop in de crypto’s gestapt. De zogenaamde ICO’s (initial coin offering) vliegen je om de oren met allerlei nieuwe munten die allemaal een stukje van de taart willen pakken en ASKfm heeft dat gedaan in de vorm van een compleet eigen cryptocoin.

Om de ICO van deze coin een beetje aandacht te geven, heeft ASKfm een viertal mountaineers ingeschakeld om een tweetal pakketjes mee te nemen naar de top van de hoogste berg ter wereld. In die pakketjes zitten twee zogenaamde Ledger Wallets, een soort USB stick waar je een portemonnee met cryptomunten op kan plaatsen.

Deze Ledger Wallets zijn gevuld met ASKfm tokens die $50.000 waard zouden moeten zijn tijdens de ICO. En daarna, als de handel is losgebarsten, kan het in een rap tempo zakken of juist gaan dalen. Voor nu ligt de waarde dus nog op $50.000, maar dat kan snel veranderen!

Om dat geld op te harken moet je dus wel even Mount Everest beklimmen en op zoek gaan naar het pakketje. En dan moet je nog maar hopen dat die USB sticks het overleven daar bovenop de berg met vrieskou en sneeuw.

Overigens heeft degene die uiteindelijk het pakketje geplaatst heeft, Taras Pozdnii, het alles behalve makkelijk gehad tijdens de tocht. Tijdens de afdaling kwam er een storm op zetten die zo zwaar was, dat zijn sneeuwbril van z’n hoofd gerukt werd. Hierdoor liep hij sneeuwblindheid op en moest hij met een helikopter naar het ziekenhuis in Kathmandu gebracht worden, nadat bleek dat zijn vingers en tenen ernstig aan het bevriezen waren. Oftewel, riskant is het zeker!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws