Nieuws - 12 mei 2018   11:42 Internetgigant bouwt verticale meters bij Zweedse skipistes

Door:

Wat doet Amazon tegenwoordig niet..? In Zweden is de gigantische internetwinkel serieus bezig met het ophogen van een skipiste! 

Amazon staat niet bepaald bekend om zijn zaken in de sneeuw, maar toch gaan ze zich daar nu wel soort van mee bezig houden. Een Zweeds skigebied krijgt namelijk extra verticale meters op z’n skipiste en dat allemaal dankzij het Amerikaanse bedrijf.

Naast het runnen van een gigantische webshop is Amazon namelijk nog met allerlei andere dingen bezig. Zo hebben ze een streamingdienst en zijn ze een hele grote aanbieder van serverruimte over heel de wereld. En voor die servers hebben ze gigantische datacentra nodig.

In de buurt van Stockholm is Amazon bezig met het bouwen van zo’n datacentrum en daar komt blijkbaar een gigantische hoeveelheid steen en zand vandaan. De Zweden zaten er een beetje mee in de maag, want wat doe je met meer dan 135.000 ton aan stenen en zand? Kom maar door met je skigebied.

Het skigebied van Vilsta, dat zeer klein is en eigenlijk maar over drie skipistes beschikt, is de lucky eigenaar van het afgegraven spul. Amazon transporteert het hele zaakje naar het gebiedje om de drie pistes die ze daar hebben nog een paar extra meters te geven. Het zijn geen denderende cijfers, maar voor een skigebied waar de langste piste ongeveer 100 meter lang is, helpen alle kleine beetjes.

In totaal worden de pistes in Vilsta ongeveer 30 meter langer en komen er 10 hoogtemeters bij. Hierdoor kan het gebied tijdens de winter een langere (reuzen)slalomrun steken, waar de lokale skiclubs dan weer aardig bij gebaat zijn voor het trainen.

Amazon doneert dit alles en het kost Vilsta dus helemaal niets en dat is best bijzonder te noemen, aangezien de waarde van deze donatie op ongeveer 1,4 miljoen euro wordt geschat. In totaal zijn er zo’n 6.000 tripjes van vrachtwagens nodig om alles naar Vilsta te brengen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 januari 2019

Zondag WTF #313

Klaar voor de snowpocalyps in Nederland met de verwachte 5 centimeter aan pure sneeuwterreur? Voordat het zo ver is, hebben we nog wat WTF voer voor je klaar staan!  Lees Meer…

Het was vorige week vrijdag weer eens tijd om zelf de ski’s in de car te flikkeren en te linkerbanen, Obertauern was de plek waar het allemaal moest gaan gebeuren! Lees Meer…

Meer Nieuws